Március hónap esemény naptára…

Március 1: Gaura Purnima és a Holi fesztivál napja és még Sziddha jóga nap is, tehát bármibe is kezdünk törekvéseink könnyebben célt érnek. Valamint 10 milliószoros nap a tibeti kalendáriumban.

Március 2: Sziddha Jóga, tehát bármibe is kezdünk törekvéseink könnyebben célt érnek.

Március 9: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, tegyünk az egészségünkért!

Március 10: Sziddha Jóga, tehát bármibe is kezdünk törekvéseink könnyebben célt érnek.

Március 13: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől. Mritju Jóga, bármibe is kezdenénk ezen a napon nehézségekbe fogunk ütközni.

Március 14: Sziddha Jóga, tehát bármibe is kezdünk törekvéseink könnyebben célt érnek.

Március 15: Siva napja, a naplementekor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Március 17-19: Mritju Jóga, bármibe is kezdenénk ezen a napon nehézségekbe fogunk ütközni.

Március 17: Ugadi, vagyis a Dél-indiai újév. A dél-indiai spirituális tradíciókban ezen a napon ünneplik az újévet. Ezen a napon olajos fürdőt vesznek, magyarán átmasszírozzák magukat nagyon sok olajjal és kiülnek a napra, valamint a tavaszi méregtelenítés célzatával ezen a napon szoktak elkezdeni neem-et szedni. (Mondjuk a Mritju Jógák miatt inkább kezdjük Március 20-án!)

Március 20: Sziddha Jóga, tehát bármibe is kezdünk törekvéseink könnyebben célt érnek.

Március 22-23: Sziddha Jóga, tehát bármibe is kezdünk törekvéseink könnyebben célt érnek.

Március 23: A szent Jamuna folyó napja! Ezen a napon ünneplik meg azt, hogy a Jamuna folyó alá szállott e világba. Egyébként a Jamuna folyó Istennője a Nap Isten gyermeke, és az Ő fivére Jama, a Halál Ura.  A Bhakti kultúrában a Jamuna folyó rendkívül fontos szerepet tölt be, mert míg a Gangesz a megtisztulás és a rituálék folyója, addig a Jamuna a kegyelet és szeretettel kapcsolatos áldások helyek.

Március 24: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, tegyünk az egészségünkért!

Március 25: Ráma király, a Rámajána főhősének születésnapja! Az év egyik legkiválóbb  napja a Nap Yantrájának kinyomtatására.

Március 27: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől. Mritju Jóga, bármibe is kezdenénk ezen a napon nehézségekbe fogunk ütközni.

Március 28: Sziddha Jóga, tehát bármibe is kezdünk törekvéseink könnyebben célt érnek.

Március 29: Siva napja, a naplementekor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Március 31: Hanumán napja. Mritju jóga, bármibe is kezdenénk ezen a napon nehézségekbe fogunk ütközni.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Védikus Asztrológia, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük