Március hónap esemény naptára…

Március 1: Gaura Purnima és a Holi fesztivál napja és még Sziddha jóga nap is, tehát bármibe is kezdünk törekvéseink könnyebben célt érnek. Valamint 10 milliószoros nap a tibeti kalendáriumban.

Március 2: Sziddha Jóga, tehát bármibe is kezdünk törekvéseink könnyebben célt érnek.

Március 9: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, tegyünk az egészségünkért!

Március 10: Sziddha Jóga, tehát bármibe is kezdünk törekvéseink könnyebben célt érnek.

Március 13: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől. Mritju Jóga, bármibe is kezdenénk ezen a napon nehézségekbe fogunk ütközni.

Március 14: Sziddha Jóga, tehát bármibe is kezdünk törekvéseink könnyebben célt érnek.

Március 15: Siva napja, a naplementekor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Március 17-19: Mritju Jóga, bármibe is kezdenénk ezen a napon nehézségekbe fogunk ütközni.

Március 17: Ugadi, vagyis a Dél-indiai újév. A dél-indiai spirituális tradíciókban ezen a napon ünneplik az újévet. Ezen a napon olajos fürdőt vesznek, magyarán átmasszírozzák magukat nagyon sok olajjal és kiülnek a napra, valamint a tavaszi méregtelenítés célzatával ezen a napon szoktak elkezdeni neem-et szedni. (Mondjuk a Mritju Jógák miatt inkább kezdjük Március 20-án!)

Március 20: Sziddha Jóga, tehát bármibe is kezdünk törekvéseink könnyebben célt érnek.

Március 22-23: Sziddha Jóga, tehát bármibe is kezdünk törekvéseink könnyebben célt érnek.

Március 23: A szent Jamuna folyó napja! Ezen a napon ünneplik meg azt, hogy a Jamuna folyó alá szállott e világba. Egyébként a Jamuna folyó Istennője a Nap Isten gyermeke, és az Ő fivére Jama, a Halál Ura.  A Bhakti kultúrában a Jamuna folyó rendkívül fontos szerepet tölt be, mert míg a Gangesz a megtisztulás és a rituálék folyója, addig a Jamuna a kegyelet és szeretettel kapcsolatos áldások helyek.

Március 24: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, tegyünk az egészségünkért!

Március 25: Ráma király, a Rámajána főhősének születésnapja! Az év egyik legkiválóbb  napja a Nap Yantrájának kinyomtatására.

Március 27: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől. Mritju Jóga, bármibe is kezdenénk ezen a napon nehézségekbe fogunk ütközni.

Március 28: Sziddha Jóga, tehát bármibe is kezdünk törekvéseink könnyebben célt érnek.

Március 29: Siva napja, a naplementekor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Március 31: Hanumán napja. Mritju jóga, bármibe is kezdenénk ezen a napon nehézségekbe fogunk ütközni.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Védikus Asztrológia, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .