Idén mikor is van az év első 10 milliós napja?! Március 1 vagy 2?

Kedves Mindenki,

Itt az a baj, hogy én nagyon Hindu vagyok. Nem klubtag, hanem gyakorló, másfél éves korom óta magamat hindunak való ember. Mondjuk valószínű, hogy másfél éves korom előtt nem igazán vallottam magam semminek sem.

Szóval ott tartottunk, hogy igen maga a Telihold pillanata éjfél után van, tehát már Március 2-án, de előtte már a telihold tithinek, azaz a telihold napjának számít egy bizonyos szakasz.

Plusz a Védikus kultúrában a napok, napkeltétől napkeltéig tartanak. Tehát a Telihold nap az Március 1 napkeltétől, Március 2.-a napkeltéig tart! 

És ugyebár a fantasztikus 10 milliós nap is egy asztrológiai álláshoz tartozik, és ez az állás idén, 2018-ban, Március 1-re esik. Arról nem is beszélve, hogy a tibeti asztrológia az ősi indiaiból alakult ki, szóval duplán jó pont a Március 1-es ünneplés.

De valószínű, hogy akkor vagyunk igazán jó spiritualista-hedonisták, ha mindkét napon nagyon oda figyelünk és nagyon összpontosítunk. Március 1-én és 2-án is!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap a Védikus tudományok szakértője

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Baktai Ádám válaszol, Védikus Asztrológia, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .