Május hónap esemény naptára…

Nrsimha_YantraMájus 3: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől. Mritju Jóga.

Május 4: Sziddha Jóga.

Május 5: Mritju Jóga.

Május 6: Újhold.

Május 9: Akshaya Tritiya, az évlegjobb napja asztrológiailag. A különleges bolygóállás már Május 7-től létrejön. 

Május 12: Kezdünk a teljes Pancsakarmával.

Május 13: Mritju Jóga.

Május 14: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, érdemes tenni az egészségünkért. 

Május 17: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Május 18: Sziddha Jóga.

Május 19: Siva napja. A napnyugtakor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Május 20: Naraszimha napja. 

Május 21: Telihold. Buddha napja. Dharmachakra, 10 milliószoros nap. Mritju Jóga.

Május 22: Mritju Jóga.

Május 23: Mritju Jóga.

Május 24: Sziddha Jóga.

Május 26: Sziddha Jóga.

Május 27: Sziddha Jóga. Hónapok után, kezdődik a várva várt  az Ájurvédikus alaptanfolyam!

Május 29: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, érdemes tenni az egészségünkért.

Valamint Május hónap egészség megőrző tippje: A tavasz utolsó hava az epehólyag szervhez kötődő időszak. Ilyenkor, ahogyan melegszik az idő, könnyebb lesz a méregtelenítés folyamata is, és hatékonyabban tudunk a szervezetünkre is hatni.

Az epénket a keserű ízű és a savas hatású táplálékok hajtják ki, amivel így elő tudjuk idézni a szervünk kitisztulását, de ez a kúra az ízületi lerakódásokat is kimozgatja a szervezetünkből.

A kúra: Minden reggel éhgyomorra ½ citrom leve, 1 narancs leve, 8-12 csepp grapefruit mag kivonat, 1 csapott mokkás kanálnyi gyömbér por, mindez elkeverve egy pohár vízben.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvéda, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák, Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .