Gondoltam jó előre szólók, Akshaya Tritiya nem sokára…

Laksmi és Ganésha a szerencse és jólét Istenei

Laksmi és Ganésha a szerencse és jólét Istenei

Minden évben van egy elképesztően kedvező nap asztrológiailag, ami szinte mindig az év legjobb napja. Ez általában akkor szokott lenni, amikor a Nap és a Hold a lehető legerősebb pozíciókba lépnek, és ilyenkor sokszor előfordul az is, hogy közben a Vénusz is a lehető legjobb helyzetben van. Ez az Akshaya Tritiya napja, és ezen a napon tradicionálisan aranyat ajándékoznak az emberek egymásnak Indiában.

Idén, 2024-ben ez a nap a Hold és a Nap távolságából számolva Május 10-re esik, de már az előtte lévő másfél napon is elő fog állni ez a csillagászati szuper hatás. Sőt 10-én is egészen 23 óra 20-ig tart a csoda időszak!

(Mi idén, pl. ezért is kezdjük a Pancsakarmát  Május 10-én!)

Ezeken a napokon lesz érdemes új és fontos dolgokba kezdeni, és ezek a dolgok maradandóan és kiválóan fognak alakulni az életünkben. Én 1992-ben ezen a napon kezdtem el komolyabban Hatha Jógát és Mongol tradicionális harcművészetet tanulni, 1993-ban mindenféle tibeti és mongol kezeléseket, 1994-ben komolyabban az Ájurvédát és 1995-ben ezen a napon kezdtem el Védikus Asztrológiát, a talizmánkészítést és a Zen Shiatsut tanulni. És most attól függetlenül, hogy jó vagyok-e ezekben vagy sem, elmondhatom azt, hogy az ezen a napon megkezdett tanulmányok a mai napig nagyon fontos részei az életemnek!

Itt megtaláljátok azt is, hogy milyen nagy dolgok történtek meg ezen a napon a Védikus történelemben!

Ja, és tudjátok a játék csak akkor ér, ha 48 percen belül csak 1 új dologba kezdünk bele!

Om Tat Sat

Baktai Ádám apuka, tanár, pap, a keleti kultúrtudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

11 Responses to Gondoltam jó előre szólók, Akshaya Tritiya nem sokára…

 1. Nemes Rita szerint:

  akkor ha 12.24-ig belekezdünk az elsőbe, akár 4 fontos dolog is belefér 🙂
  ez csudijó!!!

 2. Visszajelzés: Az év legjobb asztrológiai bolygóállása már elő állt… | Bhakti Kutir

 3. Visszajelzés: Május hónap esemény naptára… | Bhakti Kutir

 4. Evi szerint:

  Kedves Adam!ha epp utazunk akkor gondolati sikon is er?

 5. Àgi szerint:

  Kedves Àdàm,
  nagyon szeretnènk kisbabàt a fèrjemmel, 2020 àprilis 26-àn fogom megnèzni terhessègi teszttel,hogy vàrandòs vagyok-e (technikailag minden esèly adott rà, nem csodafogantatàsròl beszèlek). Mit tudsz, mit làtsz, van rà esèly,hogy ezen a napon egy ilyen jellegū “hosszù tàvù dolog” is jòl tud alakulni?
  Nagyon köszönöm!

 6. Andris szerint:

  Az ido, csak magyarorszagra ervenyes, vagy minden idozonaban ezeket kell nezni?

  • Goredas Goredas szerint:

   Minden időzónában ezek a jó időpontok, nagyjából! Pár perc eltérés lehet! De a napkelte környékével nem tévedhetünk nagyot!

 7. Gabriella Szilágyi szerint:

  Kedves Ádám! Ha jól értem, akkor azt is lehet, hogy leírom egy füzetbe amit el akarok kezdeni és odaírom, hogy kezdés? Mert nekem elég sok minden van. Pl nyelvtanulás, életmódváltás, stb.

 8. Visszajelzés: Havi asztrológiai előrejelzés: Nap a Kosban: 2022. április 14-május 15… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük