Gondoltam jó előre szólók, Akshaya Tritiya nem sokára…

Laksmi és Ganésha a szerencse és jólét Istenei

Laksmi és Ganésha a szerencse és jólét Istenei

Minden évben van egy elképesztően kedvező nap asztrológiailag, ami szinte mindig az év legjobb napja. Ez általában akkor szokott lenni, amikor a Nap és a Hold a lehető legerősebb pozíciókba lépnek, és ilyenkor sokszor előfordul az is, hogy közben a Vénusz is a lehető legjobb helyzetben van. Ez az Akshaya Tritiya napja, és ezen a napon tradicionálisan aranyat ajándékoznak az emberek egymásnak Indiában.

Idén, 2021-ben ez a nap a Hold és a Nap távolságából számolva Május 14-re esik, de már 12-én hajnalban elő fog állni ez a csillagászati szuper hatás.

(Mi idén, pl. ezen a napon kezdjük a Pancsakarmát! Mert lesz péntek délutáni és szombat délelőtti etap is!)

Ezeken a napokon lesz érdemes új és fontos dolgokba kezdeni, és ezek a dolgok maradandóan és kiválóan fognak alakulni az életünkben. Én 1992-ben ezen a napon kezdtem el komolyabban Hatha Jógát és Mongol tradicionális harcművészetet tanulni, 1993-ban mindenféle tibeti és mongol kezeléseket, 1994-ben komolyabban az Ájurvédát és 1995-ben ezen a napon kezdtem el Védikus Asztrológiát, a talizmánkészítést és a Zen Shiatsut tanulni. És most attól függetlenül, hogy jó vagyok-e ezekben vagy sem, elmondhatom azt, hogy az ezen a napon megkezdett tanulmányok a mai napig nagyon fontos részei az életemnek!

Itt megtaláljátok azt is, hogy milyen nagy dolgok történtek meg ezen a napon a Védikus történelemben!

Ja, és tudjátok a játék csak akkor ér, ha 48 percen belül csak 1 új dologba kezdünk bele!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus kultúrtudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

10 Responses to Gondoltam jó előre szólók, Akshaya Tritiya nem sokára…

 1. Nemes Rita szerint:

  akkor ha 12.24-ig belekezdünk az elsőbe, akár 4 fontos dolog is belefér 🙂
  ez csudijó!!!

 2. Visszajelzés: Az év legjobb asztrológiai bolygóállása már elő állt… | Bhakti Kutir

 3. Visszajelzés: Május hónap esemény naptára… | Bhakti Kutir

 4. Evi szerint:

  Kedves Adam!ha epp utazunk akkor gondolati sikon is er?

 5. Àgi szerint:

  Kedves Àdàm,
  nagyon szeretnènk kisbabàt a fèrjemmel, 2020 àprilis 26-àn fogom megnèzni terhessègi teszttel,hogy vàrandòs vagyok-e (technikailag minden esèly adott rà, nem csodafogantatàsròl beszèlek). Mit tudsz, mit làtsz, van rà esèly,hogy ezen a napon egy ilyen jellegū “hosszù tàvù dolog” is jòl tud alakulni?
  Nagyon köszönöm!

 6. Andris szerint:

  Az ido, csak magyarorszagra ervenyes, vagy minden idozonaban ezeket kell nezni?

 7. Gabriella Szilágyi szerint:

  Kedves Ádám! Ha jól értem, akkor azt is lehet, hogy leírom egy füzetbe amit el akarok kezdeni és odaírom, hogy kezdés? Mert nekem elég sok minden van. Pl nyelvtanulás, életmódváltás, stb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük