Buddha Születésének Napja…

buddha017Már ahhoz szerintem hozzászoktatok, hogy a fontos spirituális ünnepek minden évben más és más napokra esnek, de ez azért van, mert az ázsiai kultúrában a legtöbb spirituális tradíció a Hold naptárat használja a kedvező napok megállapítására. Mint ahogy nálunk is minden évben más napokra esnek a Húsvéti és a Pünkösdi Keresztény ünnepek is.

Valójában ez a nap, 2024. Május 23-án, nemcsak Buddha születés napja, de az a nap is, amikor megvilágosodott és az is, amikor eltávozott erről a világról. Szóval ez a nap triplán is áldásos, főként Buddhista testvéreinknek és főként azoknak, akik a Buddha féle „ne azért csináld, mert mások mondják, hanem azért, mert már kipróbáltad és ebből tudod, hogy ez téged előre visz a spirituális utadon” lelki gyakorlatokat részesítik előnyben.

 • A szokás ezen a napon az, hogy pici kis felajánlásokat tesznek Buddhának, virágot, füstölőt, gyümölcsöt, és természetesen fogadalmakat.
 • Templomokban az is szokás, hogy az oltárról levesznek egy kis Buddha szobrot és egy teknőbe téve hagyják, hogy a hívők megfürdessék vízzel Buddha testét.
 • Valamint, szokás, hogy az időseknek, a betegeknek és a szenvedőknek segítsenek bármivel, csak önzetlenül. Szóval hajrá!

És ha az indiai térrendezés, azaz a Vasztu kultúráját nézzük, akkor ez az év legjobb napja arra, hogy feltegyünk egy Buddha Yantrát otthonunk északi falára, ami kedvezően hat, az adott területen élő hölgyekre és a materiális gazdagságot is bevonzza. Ide katt és megtalálod Buddha Yantráját…

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

6 Responses to Buddha Születésének Napja…

 1. Kovács Tibor szerint:

  Hari Ádám!

  Szeretnék belőle 3 db-ot. Mikor és hol tudnám átvenni?

  Üdv: Tibi

 2. Estók Dániel szerint:

  Szia Ádám!

  Az ötleted nagyon tetszik nekem is, 2-t szeretnék 🙂

  Üdv ,Dani

 3. Visszajelzés: Dharmachakra Nap: Mit jelent, hogy Tíz milliószoros Nap… | Bhakti Kutir

 4. Visszajelzés: Május hónap esemény naptára… | Bhakti Kutir

 5. Visszajelzés: 2023. májusának legfontosabb asztrológiai és spirituális napjai… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük