Buddha Születésének Napja…

buddha017Már ahhoz szerintem hozzászoktatok, hogy a fontos spirituális ünnepek minden évben más és más napokra esnek, de ez azért van, mert az ázsiai kultúrában a legtöbb spirituális tradíció a Hold naptárat használja a kedvező napok megállapítására. Mint ahogy nálunk is minden évben más napokra esnek a Húsvéti és a Pünkösdi Keresztény ünnepek is.

Valójában ez a nap, 2021. Május 26-án, nemcsak Buddha születés napja, de az a nap is, amikor megvilágosodott és az is, amikor eltávozott erről a világról. Szóval ez a nap triplán is áldásos, főként Buddhista testvéreinknek és főként azoknak, akik a Buddha féle „ne azért csináld, mert mások mondják, hanem azért, mert már kipróbáltad és ebből tudod, hogy ez téged előre visz a spirituális utadon” lelki gyakorlatokat részesítik előnyben.

 • A szokás ezen a napon az, hogy pici kis felajánlásokat tesznek Buddhának, virágot, füstölőt, gyümölcsöt, és természetesen fogadalmakat.
 • Templomokban az is szokás, hogy az oltárról levesznek egy kis Buddha szobrot és egy teknőbe téve hagyják, hogy a hívők megfürdessék vízzel Buddha testét.
 • Valamint, szokás, hogy az időseknek, a betegeknek és a szenvedőknek segítsenek bármivel, csak önzetlenül. Szóval hajrá!

És ha az indiai térrendezés, azaz a Vasztu kultúráját nézzük, akkor ez az év legjobb napja arra, hogy feltegyünk egy Buddha Yantrát otthonunk északi falára, ami kedvezően hat, az adott területen élő hölgyekre és a materiális gazdagságot is bevonzza. Ide katt és megtalálod Buddha Yantráját…

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

5 Responses to Buddha Születésének Napja…

 1. Kovács Tibor szerint:

  Hari Ádám!

  Szeretnék belőle 3 db-ot. Mikor és hol tudnám átvenni?

  Üdv: Tibi

 2. Estók Dániel szerint:

  Szia Ádám!

  Az ötleted nagyon tetszik nekem is, 2-t szeretnék 🙂

  Üdv ,Dani

 3. Visszajelzés: Dharmachakra Nap: Mit jelent, hogy Tíz milliószoros Nap… | Bhakti Kutir

 4. Visszajelzés: Május hónap esemény naptára… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük