2023. májusának legfontosabb asztrológiai és spirituális napjai…

Május 1: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Május 3: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve. Siva napja, a naplementekor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Május 4: Sri Naraszimha, a védelmezés Istenének napja! Az év egyik legjobb napja a déli égtáj yantrájának kinyomtatására. Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Május 5: Buddha születésének, megvilágosodásának és eltávozásának napja! Telihold. Plusz ez az év legjobb napja kinyomtatni otthonaink északi területének harmonizáló yantráját!

Május 7: Belekezdünk az éves közös Pancsakarmánkba! Kint a parkban, a Feneketlen tónál!

Május 12: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, tegyünk az egészségünkért!

Május 13: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Május 15: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Május 17: Siva napja, a naplementekor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak. Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Május 18: Szavitri napja. Szavitri ezen a napon szerezte vissza férjét Jamától, a Halál Istenétől. Ezen a napon a hölgyek szoktak felajánlásokat tenni a partnereik várható hosszú életéért.

Egyébként Szavitri története talán az egyik legismertebb bonyodalom a Védákból. 34 film adaptáció készült belőle, többek között Német és Olasz rendezésben is, de készült belőle opera Angliában, és Illés Endre könyvének alapján magyar rádiójáték is olyan sztárokkal, mint Básti Lajos és Darvas Iván és tv film is Szokolay Ottó és Juhász Jácint szereplésével.

Ezen a napon is Mritju Jógát fogunk átélni. Szóval bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Május 19: Újhold. A Szaturnusz bolygó születésnapja. Bele vágunk az Ájurvéda 2.0 előadásba, 17 órakor, a Kamalában

Május 22: Rambhá napja. Rambhá a mennyei táncosok hercegnője. A védák azt mondják, hogy Rambhá szépsége, valamint ének és tánc tudása páratlan.

A fáma úgy szól, hogy a tejóceán kiköpülésekor 14 kincs került elő, ebből az egyik maga Rambhá volt. Ezen a napon sok indiai területen magát Laksmit a szerencse Istennőjét imádják, és az Ő szépség aspektusát, hiszen Laksmi is a tejóceán kiköpüléskor jött erre a világra. Azáltal, hogy ezen a napon a női nem szépsége, lágysága és kecsessége kerül előtérbe ezen a napon, sokak Rambhát a saját partnereiken keresztül tisztelik, imádják. Szóval kedves urak, ezen a napon eljött az idő, hogy kényeztessük és körül rajongjuk kedveseinket.

Május 26: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Május 27: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, tegyünk az egészségünkért!

Május 30: A Gangesz napja. Miután a Védikus kultúrában a Tejút folytatásának látják a Gangesz folyamát, azt a napot is megünneplik, amikor a Gangesz alá szállt a mi kis bolygónkra. Ez a nap az. Egyébként ezt a spirituális látásmódot a kultúra legfontosabb folyójával kapcsolatosan, és jó néhány száz évvel később átvették a kínaiak és az egyiptomiak is, a Jangce és a Nílus viszonylatában!

Május 31: A harcosok böjtje, tartózkodjunk a gabonaféléktől. Ez az év legfontosabb jógaböjtje. Amennyiben ezt a fogadalmat betartjuk, az elmúlt év összes jógaböjtje, azok is, amelyek nem sikerültek, betartottnak számítanak. 

Om Tat Sat

Baktai Ádám, Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük