Sri Nriszimha a Védelmezés Istensége…

untitled

Indiában ahol laktam Mayapurban, Sri Nriszimha szülinapján kumkummal (kurkuma és citrom) kenik be Őt az ikerpár főpapok, akik ugyan angolok, de 1971 és 1973 óta ők a papok a mi kis templomunkban, ők ketten biztosan rajta vannak az életem 5 legjobb embere listáján…

Kedves Tündérmacik,

Ne aggódjatok nem tűntem el a netről, csak picit át kellet ugranom Ománba a családom vízuma végett, és itt még a szállodáknak is napi kvótája van a netre, amit szigorúan be kell osztanunk.

Most korán reggel akartalak benneteket elcsípni, hogyha esetleg valamiféle kis böjttel, vagy más lemondással akarnátok megtetézni a mai rendkívül spirituális napot, akkor még reggel gép előtt érjelek benneteket.

Hiszen ma van Sri Nriszimhadéva, a félig oroszlán és félig ember alakot öltő Istenség szülinapja a Védikus kalendáriumok szerint.

Akik voltak már velem itt-ott Ázsiában, tudják, hogy mindig Neki szoktunk imádkozni a rázós busz, repülő és/vagy riksa utak előtt.

Mert Ő a védelmezés Istene.

A Védák szerint ebben a teremtésben, Brahmá a materiális világ teremtője, Krisna fuvola hangja által lett inspirálva arra, hogy megalkossa ezt a világot, ezért a mai világunk fő Istensége, Krisna. (Ez nagyjából egybe esik azzal, amit egy német kultúrantropológus mondott: miszerint 30 év kutatás után biztosra mondhatja, hogy a Védák fő Istene, Krisna, mert minden más Istennek elég sok feladata és szerepe van a világban, de Krisna csak a híveivel van elfoglalva, és azzal, hogy ezekkel az emberekkel jót mulasson.)

Viszont a mi világunk előző teremtésének fő Istene Nriszimhadéva volt, és abban az időben az Ő mantrája által lett felavatva Brahmá, a materiális teremtés előtt.

A mantra a következő, fonetikusan leírva:

Om Ugram Víram Mahá Visnum

Dzsvalantam Szarvato Mukham

Nriszimham Bhisanam Bhadram

Mrityor Mrityum Namámjaham

„Felajánlom tiszteletem a félelmetes Hősnek, a nagy Visnunak, kinek megannyi szájából tűz zúdul alá, aki rettenetes, de mint Nriszimha hívei felé kedvező is, és akitől még a halálnak is halálfélelme támad.”

Szóval ez egy elég hasznos kis mantra, Indiában én minden 3 percet meghaladó autós közlekedés előtt használtam.

Talán én vagyok az egyetlen ember, aki 10 ott töltött év alatt egyszer sem szenvedett valamiféle közúti balesetet, leszámítva azt a fél téglát, ami a zárt ablakomon keresztül belepottyant az ölembe, de az különben is az azt megelőző járat sofőrje végett dobták be hozzánk, és amúgy sem lett semmi bajom, csak elszakadt a kezembe tartott és mély figyelemmel olvasott újság. De ezt a mesét majd máskor mondom el.

Tehát a mantra „tried and tested” (kipróbált és működő), így bátran használjuk, védelmezzük magunkat, ha kell, ha nem.

Szeretettel mindenkinek,

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: Ha még szeretnétek más varázslatos dolgokkal is foglalkozni a mai nap, itt megtalálhatjátok Sri Nriszimhadéva Yantráját, amit ma kinyomtatni a legjobb alkalom az egész évben. Majd tegyük fel otthonunk leg délebbi falára! Ez a yantra természetesen óriási védelmet hoz ránk és szeretteinkre, hiszen a Vasztu írások szerint déli irányból elég sok kellemetlenség is bejöhet, még akkor is ha az tanító célzatú!

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Saját Szektánk Értékrendje, Vasztu, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

4 Responses to Sri Nriszimha a Védelmezés Istensége…

 1. MaRaBe szerint:

  szép szombat reggelt csináltál nekünk papa, erával itt vagyunk münchenben és még reggeli előtt vagyunk, mikor megkaptuk ezt fontos és jó hírt, már egyszer gyakorlásként el is dadogtuk:) hiányzol!

 2. Nemes Rita szerint:

  én ha kell, ha nem 🙂
  Minden napom ezzel indítom, mióta megtanultam. De a jelentése nem volt meg.
  Kösziiiii!

 3. Visszajelzés: Akinek nem inge, ne vegye magára, azaz védekezés a Mrityu Jógás napokra… | Bhakti Kutir

 4. Visszajelzés: Nriszimha Napja, a Védelmezés Istenségének napja… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük