Sri Nriszimha a Védelmezés Istensége…

untitled

Indiában ahol laktam Mayapurban, Sri Nriszimha szülinapján kumkummal (kurkuma és citrom) kenik be Őt az ikerpár főpapok, akik ugyan angolok, de 1971 és 1973 óta ők a papok a mi kis templomunkban, ők ketten biztosan rajta vannak az életem 5 legjobb embere listáján…

Kedves Tündérmacik,

Ne aggódjatok nem tűntem el a netről, csak picit át kellet ugranom Ománba a családom vízuma végett, és itt még a szállodáknak is napi kvótája van a netre, amit szigorúan be kell osztanunk.

Most korán reggel akartalak benneteket elcsípni, hogyha esetleg valamiféle kis böjttel, vagy más lemondással akarnátok megtetézni a mai rendkívül spirituális napot, akkor még reggel gép előtt érjelek benneteket.

Hiszen ma van Sri Nriszimhadéva, a félig oroszlán és félig ember alakot öltő Istenség szülinapja a Védikus kalendáriumok szerint.

Akik voltak már velem itt-ott Ázsiában, tudják, hogy mindig Neki szoktunk imádkozni a rázós busz, repülő és/vagy riksa utak előtt.

Mert Ő a védelmezés Istene.

A Védák szerint ebben a teremtésben, Brahmá a materiális világ teremtője, Krisna fuvola hangja által lett inspirálva arra, hogy megalkossa ezt a világot, ezért a mai világunk fő Istensége, Krisna. (Ez nagyjából egybe esik azzal, amit egy német kultúrantropológus mondott: miszerint 30 év kutatás után biztosra mondhatja, hogy a Védák fő Istene, Krisna, mert minden más Istennek elég sok feladata és szerepe van a világban, de Krisna csak a híveivel van elfoglalva, és azzal, hogy ezekkel az emberekkel jót mulasson.)

Viszont a mi világunk előző teremtésének fő Istene Nriszimhadéva volt, és abban az időben az Ő mantrája által lett felavatva Brahmá, a materiális teremtés előtt.

A mantra a következő, fonetikusan leírva:

om ugram víram mahá visnum / dzsvalantam szarvato mukham /

nriszimham bhisanam bhadram / mrityor mrityum namámjaham //

„Felajánlom tiszteletem a félelmetes Hősnek, a nagy Visnunak, kinek megannyi szájából tűz zúdul alá, aki rettenetes, de mint Nriszimha hívei felé kedvező is, és akitől még a halálnak is halálfélelme támad.”

Szóval ez egy elég hasznos kis mantra, Indiában én minden 3 percet meghaladó autós közlekedés előtt használtam.

Talán én vagyok az egyetlen ember, aki 10 ott töltött év alatt egyszer sem szenvedett valamiféle közúti balesetet, leszámítva azt a fél téglát, ami a zárt ablakomon keresztül belepottyant az ölembe, de az különben is az azt megelőző járat sofőrje végett dobták be hozzánk, és amúgy sem lett semmi bajom, csak elszakadt a kezembe tartott és mély figyelemmel olvasott újság. De ezt a mesét majd máskor mondom el.

Tehát a mantra „tried and tested” (kipróbált és működő), így bátran használjuk, védelmezzük magunkat, ha kell, ha nem.

Szeretettel mindenkinek,

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: Ha még szeretnétek más varázslatos dolgokkal is foglalkozni a mai nap, itt megtalálhatjátok Sri Nriszimhadéva Yantráját, amit ma kinyomtatni a legjobb alkalom az egész évben. Majd tegyük fel otthonunk leg délebbi falára! Ez a yantra természetesen óriási védelmet hoz ránk és szeretteinkre, hiszen a Vasztu írások szerint déli irányból elég sok kellemetlenség is bejöhet, még akkor is ha az tanító célzatú!

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Saját Szektánk Értékrendje, Vasztu, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

4 Responses to Sri Nriszimha a Védelmezés Istensége…

 1. MaRaBe szerint:

  szép szombat reggelt csináltál nekünk papa, erával itt vagyunk münchenben és még reggeli előtt vagyunk, mikor megkaptuk ezt fontos és jó hírt, már egyszer gyakorlásként el is dadogtuk:) hiányzol!

 2. Nemes Rita szerint:

  én ha kell, ha nem 🙂
  Minden napom ezzel indítom, mióta megtanultam. De a jelentése nem volt meg.
  Kösziiiii!

 3. Visszajelzés: Akinek nem inge, ne vegye magára, azaz védekezés a Mrityu Jógás napokra… | Bhakti Kutir

 4. Visszajelzés: Nriszimha Napja, a Védelmezés Istenségének napja… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük