2021. Szeptember havának főbb spirituális és asztrológiai napjai…

Szeptember 3: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Szeptember 4: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak. Ezek a napok amennyiben hétfőre vagy szombatra esnek, még erősebb hatással bírnak.

Szeptember 6: Újhold. Szomavati Amavaszya.

Szeptember 7: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Szeptember 8: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Szeptember 9: Szati, Siva kedvesének napja!

Szeptember 10: Ganésha, az akadályok elhárítójának napja.

Ezen a napon bele kezdünk az őszi pancsakarmába, az őszi Ájurvédikus közösen elvégzett méregtelenítő kúránkba!

Szeptember 11: A 7 Rishi napja, a 7 Szent napja, akiket a Göncölszekér csillagjaiként tisztelnek a Védákban! Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Szeptember 12-13: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Szeptember 14: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk. Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Szeptember 17: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve. Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől. Vámana napja, az északkeleti égtáj yantráját ezen a napon kelle kinyomtatni!

Szeptember 18: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak. Ezek a napok amennyiben hétfőre vagy szombatra esnek, még erősebb hatással bírnak.

Szeptember 19: Ananta, a Hatha Jóga Istenének napja. Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Szeptember 20: Telihold.

Szeptember 21: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Szeptember 22: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Szeptember 25: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Szeptember 29: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk. Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Szeptember 30: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Szeptember méregtelenítő praktikája: A gyomrunkhoz kötődő hónap. A világon két olyan anyagot találtak eddig a kutatások során, amelyekben van olyan enzim, ami képes újraéleszteni a gyomrunk nyálkahártyáját, és akár a felsebzett, felfekélyesedett területeket is képes begyógyítani.

Az egyik a nyers olívabogyó magjában van, a másik a nyers krumpli levében. Így reggelente éhgyomorra leküldeni egy saját öklünk nagyságú krumpli levét az egyik leghatékonyabb módszer a gyomrunk karbantartására, de ha ez túl kemény, akkor lehet persze gyomornyugtató teázgatást is bevezetni, lásd borsmenta, hibiszkusz vagy citromfű főzetek. Figyelem, szoptatós anyukáknak tilos a borsmenta tea fogyasztása.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus kultúrtudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük