2020, Május hónap főbb spirituális napjai…

Május 1: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, tegyünk az egészségünkért!

Május 2: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Május 3: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Május 4: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Május 5: Siva napja, a naplementekor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak. Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve. Este 20.30-kor a Bhakti Kutir facebook Rámajána meséléssel várlak benneteket szeretettel egy élő videó formájában!

Május 6: Sri Naraszimha, a védelmezés Istenének napja! Az év egyik legjobb napja a déli égtáj yantrájának kinyomtatására.

Május 7: Buddha születésének, megvilágosodásának és eltávozásának napja! Plusz ez az év legjobb napja kinyomtatni otthonaink északi területének harmonizáló yantráját!  

Május 8: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

18 órakor online Védikus pszichológia előadásunk lesz, de erre be kell majd jelentkezni. A téma a női és a férfi együttműködés lesz! 

Május 12: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Május 13: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Május 14: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, tegyünk az egészségünkért!

Május 16: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Május 18: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Május 20: Siva napja, a naplementekor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak. Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Május 21: Szavitri napja. Szavitri ezen a napon szerezte vissza férjét Jamától, a Halál Istenétől. Ezen a napon a hölgyek szoktak felajánlásokat tenni a partnereik várható hosszú életéért.

Egyébként Szavitri története talán az egyik legismertebb bonyodalom a Védákból. 34 film adaptáció készült belőle, többek között Német és Olasz rendezésben is, de készült belőle opera Angliában, és Illés Endre könyvének alapján magyar rádiójáték is olyan sztárokkal, mint Básti Lajos és Darvas Iván és tv film is Szokolay Ottó és Juhász Jácint szereplésével.

Május 22: Újhold.

Május 23: A Szaturnusz bolygó születésnapja, ami idén pont Szombatra is esik!!!

Amennyiben lehetséges bele kezdünk a 2 éves Védikus asztrológia tanfolyamba! De szavazzunk, hogy mit csináljunk, amennyiben még nem lehet gyülekezni. Halasszunk, vagy kezdjünk bele online! Én magam az első alkalomra azért a személyes kontaktust preferálnám! 

Május 25: Rambhá napja. Rambhá az angyalok/tündérek hercegnője. A fáma úgy szól, hogy a tejóceán kiköpülésekor 14 kincs került elő, ebből az egyik maga Rambhá volt. Ezen a napon sok indiai területen magát Laksmit a szerencse Istennőjét imádják, és az Ő szépség aspektusát, hiszen Laksmi is a köpüléskor jött erre a világra. Azáltal, hogy a női nem szépsége, lágysága és kecsessége kerül előtérbe ezen a napon, sokak Rambhát a saját partnereiken keresztül tisztelik, imádják. Szóval kedves urak, ezen a napon eljött az idő, hogy kényeztessük és körülugráljuk kedveseinket.

Május 29: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Május 30: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, tegyünk az egészségünkért!

Om Tat Sat

Baktai Ádám, Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük