A 2 éves Védikus Asztrológia tanfolyam…

A cél az, hogy 2 naptári év folyamán, 6 db, 3 hónapos szemeszter alatt vennénk át a Védikus Asztrológia legfontosabb alapjait. Havonta 1 alkalommal találkozunk, szombaton, alkalmanként 10.00 órától 18.00 óráig. De ezen felül egy komolyabb mennyiségű otthoni tanulmányokra is készülni kell, ha tartani akarjuk a lépést! 

A tanfolyam fő célja az, hogy tisztába legyünk a Védikus Asztrológia működési elveivel, így a 2 év után már képesek leszünk úgy folytatni tanulmányainkat, akár egy magunk, hogy észre tudjuk venni azt, hogy mely források jók és melyek azok, amelyeket inkább hanyagolni kellene, még akkor is, ha 1-2 dolgot be tudunk akár onnan is építeni a rendszerünkbe.

Az oktatás rendszere:

Minden szemeszter 3 előadásból áll:

 • 2 alkalommal személyesen találkozunk, direkt oktatás formájában zajlik az előadás, egy 45-50 perces ebédszünettel.
 • 1 otthon elvégezendő tanulmányi alkalom, amihez hang és/vagy videó anyagok állnak rendelkezésre.

Erre azért is van szükség, mert így a magolósabb, tanulósabb anyagokra is van külön idő szánva az oktatás keretén belül, valamint így ezek a részek digitális formában is meglesznek a hallgatóknak. (Valamint, a messziről jövőknek is lényegesen könnyebb így!)

Az év folyamán a 3 szemeszter időpontjai:

Február-Április, Május-Július, Szeptember-November. Szóval a Január, az Augusztus és a December hónapokban nem találkozunk. (A 2021 Márciusában indulóknak Augusztusig meg lesz tartva az első 2 szemeszter, így már Szeptembertől rátudunk állni a szemeszterek betartására.)

Az első trimeszter tematikája:

Első óra: Átvesszük az alapokat, azzal a szándékkal, hogy minél teljesebb képet kapjunk az asztrológiáról. A hangsúly azon lesz, hogy az asztrológia egy kézenfekvő, látható és tapasztalható rendszer. Így bele fogunk kóstolni valamennyi csillagászatba is, hogy egy horoszkópot nézve tudjátok, hogy az mit jelent az égen, vagy azt, hogy az égen látottak, miként válnak láthatóvá emberek asztrológiai képletében. De természetesen sok-sok alap információt fogunk átnézni a bolygókról, a jegyekről, a házakról. Valamint elmélyülünk az aszcendens témájában.

Második óra: Tovább szőjük a bolygók erejéről szóló tanulmányainkat, de itt már egy magasabb szinten, és ehhez kelleni fog még egy csomó csillagászat. Valamint folytatjuk a tanulást a bolygók, jegyek és házak természetéről, bolygó fényszögekről, együtt állásokról és meg tanuljuk azt, hogy az asztrológia nem más, mint hihetetlen mennyiségű adat és anyag kombinálása.

Harmadik óra: Bele vágunk az elemzés technikába. Jobb sokkal előbb, mint lényegesen később. Ezt azért akarnám most beiktatni, mert ezután a szemeszter után van 1 hónap szünetünk, és így meg lesz már azaz alapszintű tudás, amivel már elkezdhetünk képleteket elemezni. Tehát valószínűleg nem lesz nehezünkre az, hogy ezzel is foglalkozzunk egy kicsit a nyári szünetünkben. Ehhez persze még le kell porolnunk olyan témákat, mint pl. bolygó korszakok, tranzitok, uralkodói állások, stb.

A második szemeszter tematikája:

Negyedik óra: Még mindig az elemzéshez fogunk különféle vak foltokat kitölteni, mint pl. jógák, vagyis bolygó kapcsolatok és a másodlagos asztrológiai képletek elemzése. Így még teljesebb lesz a kép! Plusz ezektől az extra infóktól leszünk igazán jó asztrológusok!

Ötödik óra: Végig vesszük azt a 27 csillagképet, amin keresztül nemcsak a Föld/Nap tengely figyelésével lehet megfigyelni az idő múlását, vagy asztrológiai állásokat, hanem akár a Hold figyelésén keresztül is. Ez egy teljesen egyedi része a Védikus Asztrológiának, habár ez a rendszer átvételre került a tibeti és a balinéz asztrológiai rendszerekbe is. Ennek az elemzésnek azaz alapja, hogy sok ezer évvel ezelőtt még műszerek nélkül lehetetlen lett volna szemmel követni a Föld mozgását a Naphoz képest, míg a Hold 27 nap és 8 óra alatt kerüli meg a Földet és így ezt akár szabad szemmel is le lehet követni a Hold mozgását. Nem beszélve arról, hogy a Hold amúgy is befolyásolja többek között az árapály jelenséget, és a mezőgazdasági szakaszok sokaságát is, szóval praktikusság szempontjából sem volt utolsó ezt az egyedi rendszert meghonosítani.

Hatodik óra: Ez az alkalom arra lesz fenn tartva, hogy bepótoljunk esetleges lemaradásokat a haladás folyamatában, és arra, hogy gyakoroljuk az elemzést. Amennyiben erre nem lesz szükség, mert a leírtakhoz képest jól haladunk, akkor azért ebbe a napba is bele fogunk pakolni valami érdekes jóságot!

Ezek ez előadás 2021. Március 20-án lesz megtartva. Személyesen vagy on-line, a szabályoktól függően. 

A szemeszterek ára, alkalmankénti fizetéssel 45,000 forint lesz, tehát alkalmanként 15 ezer forintba fognak kerülni. Amennyiben valaki egy összegben szeretné befizetni a szemesztert, akkor az 36,000 forinttal lehet majd kiegyenlíteni, az első előadáskor.

Amennyiben szeretnétek részt venni ezen a képzésen a kutir.bejelentkezes@gmail.com címre tudtok írni.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ui: Ismétlők korábbi asztrológiai csoportokból a képzés díjának egy harmadáért tudnak részt venni az órákon.

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

41 Responses to A 2 éves Védikus Asztrológia tanfolyam…

 1. Király-Farkas Krisztina szerint:

  Kedves Ádám! Szeretnék érdeklődni, hogy a jelenlegi helyzetre való tekintettel hogyan alakul a tanfolyam időpontja? Vagy esetleg elindult e? Kimásoltam a fizetéssel kapcsolatos leírást, mert számomra nem egyértelmű ☺️A szemeszterek ára, alkalmankénti fizetéssel 45,000 forint lesz, tehát alkalmanként 15 ezer forintba fognak kerülni. Amennyiben valaki egy összegben szeretné befizetni a szemesztert, akkor az 36,000 forinttal lehet majd kiegyenlíteni
  Várom válaszát
  Köszönöm
  Krisztina

  • Goredas Goredas szerint:

   Arra gondoltam, hogy ha nem változik semmi, akkor Május közepén megszavaztatnám, hogy kezdjünk-e online vagy halasszunk! Igen, a fizetés így fog működni. Alkalmanként 15,000, vagy 12,000, de akkor 3 alkalmat előre ki kell majd fizetni. omtatsat

 2. Judit szerint:

  Kedves Ádám,

  lehet még jelentkezni a tanfolyamra vagy esélytelen? Kicsit elmúlt már február…. 😉
  Emiatt kérdezem.

  Köszi!

 3. Sári Beatrix szerint:

  Kedves Ádám! Érdeklődni szeretnék, hogy van-e lehetőség külföldön élőként online csatlakozni a tanfolyamhoz?

  Köszönöm,
  Beatrix

 4. Ladi Zsuzsanna szerint:

  Kedves Ádám!
  Lehet még jelentkezni?
  Köszönöm.
  Ladi Zsuzsanna

 5. Ladi Zsuzsanna szerint:

  Kedves Ádám!
  Lehet még jelentkezni a tanfolyamra?
  Köszönöm.
  Ladi Zsuzsanna Ladi

 6. Tóth Éva szerint:

  Lehet még jelentkezni? Online oktatásra?

 7. Wenczel Bernadett szerint:

  Kedves Ádám .
  Hol lesz a szavazás ès honnan tudhatom meg az eredmènyèt?
  Köszönettel Bernadett

 8. Kalocsai Katalin szerint:

  Kedves Ádám, szeretnék érdeklődni,lehet-e még jelentkezni a Védikus asztrológia tanfolyamra?
  Köszönöm,
  Kalocsai Katalin

 9. Kalocsai Katalin, Csordás Jutka szerint:

  Jelentkezni szeretnénk, ha még lehet, a 2 éves júniusban induló Védikus asztrológia tanfolyamra. Köszönjük, Kalocsai Katalin és Csordás Jutka

 10. Ladi Zsuzsanna szerint:

  Kedves Ádám!

  Akkor jelentkezem védikus asztrológia tanfolyamra.
  Köszönöm.
  Ladi Zsuzsanna

 11. Csenge szerint:

  Én is szeretnék jelentkezni és tanulni! Csak nem jöttem rá, hol lehet regisztrálni. Lehet még?

 12. Csenge szerint:

  Szia Ádám! Én is szeretnék jelentkezni és tanulni! Csak nem jöttem rá, hol lehet regisztrálni. Lehet még?

 13. Erika szerint:

  Kedves Ádám, érdeklődnék a védikus asztrológia helyszínéről. Lehet, hogy elkerülte a figyelmemet, akkor elnézést.
  Köszönöm, Erika

 14. Gábor szerint:

  Szia Ádám!
  A tanfolyam meghirdetése óta változtak a körülmények, ezért hadd kérdezzem meg, hogy most is fizessünk 10.000 Ft előleget? Vagy majd szombaton fizessünk személyesen az első alkalmon a leendő helyszínen?
  Üdv, Gábor

 15. Füsti-Molnárné Marcsi szerint:

  Kedves Ádám!
  Kaphatunk információt, hogy szombaton mikorra, hova kell menni és mit kell vinni?
  Köszönöm
  Marcsi

 16. Józsa Marianna szerint:

  Szia Ádám!
  Mi a pontos cím?
  Köszönöm válaszod!?

 17. Józsa Marianna szerint:

  Szia Ádám!
  Hol leszünk, mit vigyünk, ilyesmi…??

 18. Joti Kaur Lengyel Viktoria szerint:

  Kedves Adam
  Ha adódik lehetőség rá be-csatlakoznek a tanfoyamhoz
  Ahogy, amikor…
  Tisztelettel és köszönettel
  Joti Kaur Lengyel Viktoria

 19. Faludi Éva szerint:

  Kedves Ádám!

  Ahogy látom már igencsak lecsúsztam az idei induló tanfolyamról. Van lehetőség még valamilyen módon csatlakozni, vagy várjam meg a következőt, ami nem tudom mikor lesz 🙂

  Köszönöm a válaszod
  Faludi Éva

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük