2020, Augusztus hónap esemény naptára…

Augusztus 1: Síva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak. Sőt ezek a napok még különlegesebbek, amikor Szombatra vagy Hétfőre esnek!

Reggel 10 órakor, kint a Feneketlen tó partján belekezdünk egy 2 alkalmas mini tanfolyamba a Védikus építészet témakörében!

Augusztus 2: Varalaksmi nap, vagyis az áldást adó Szerencseistennő napja. Az év egyik legerősebb teremtő napja, anyagilag.

Augusztus 3: Hayagríva és Balaráma születés napja. Telihold.

Augusztus 4: Mritju Jóga nap. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Augusztus 5: Alvás böjt nap, és Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve. Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Augusztus 8-10: Mritju Jóga napok. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Augusztus 11: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve. Gyógyító Buddha nap, a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

Augusztus 12: Krisna születés napja. Gyógyító Buddha nap, a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk. Mritju Jóga napok. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Augusztus 13: Mritju Jóga napok. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Augusztus 15: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Augusztus 17: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Augusztus 18. Újhold.

Augusztus 21: Párvati fogadalmának napja.

Augusztus 22: Ganésha napja. Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Augusztus 23: Rishi Pancsami.

Augusztus 26: Mritju Jóga napok. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve. Gyógyító Buddha nap, a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

Augusztus 27-28: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Augusztus 29: Vámana napja. Ezen a napon jött le a világra Vámana, Krisna egyik inkarnációja. Ő volt az az inkarnáció, Aki végett a szent Gangesz folyó megjelenjen ebben a világban. Valamint Ő a Jupiter bolygó Istene. Így ez a nap a legkiválóbb arra, hogy rendbe tegyük otthonunk legfontosabb részét az észak-keleti területét. Takarítsuk ki, hozzunk létre egy kis házi oltárt, vagy éppen nyomtassuk ki magunknak az észak-keleti terület Yantráját!

Augusztus 30: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Augusztus 31: Ananta, a hatha jóga Istenének napja.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

 

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .