2020, Augusztus hónap esemény naptára…

Augusztus 1: Síva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak. Sőt ezek a napok még különlegesebbek, amikor Szombatra vagy Hétfőre esnek!

Reggel 10 órakor, kint a Feneketlen tó partján belekezdünk egy 2 alkalmas mini tanfolyamba a Védikus építészet témakörében!

Augusztus 2: Varalaksmi nap, vagyis az áldást adó Szerencseistennő napja. Az év egyik legerősebb teremtő napja, anyagilag.

Augusztus 3: Hayagríva és Balaráma születés napja. Telihold.

Augusztus 4: Mritju Jóga nap. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Augusztus 5: Alvás böjt nap, és Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve. Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Augusztus 8-10: Mritju Jóga napok. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Augusztus 11: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve. Gyógyító Buddha nap, a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

Augusztus 12: Krisna születés napja. Gyógyító Buddha nap, a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk. Mritju Jóga napok. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Augusztus 13: Mritju Jóga napok. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Augusztus 15: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Augusztus 17: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Augusztus 18. Újhold.

Augusztus 21: Párvati fogadalmának napja.

Augusztus 22: Ganésha napja. Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Augusztus 23: Rishi Pancsami.

Augusztus 26: Mritju Jóga napok. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve. Gyógyító Buddha nap, a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

Augusztus 27-28: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Augusztus 29: Vámana napja. Ezen a napon jött le a világra Vámana, Krisna egyik inkarnációja. Ő volt az az inkarnáció, Aki végett a szent Gangesz folyó megjelenjen ebben a világban. Valamint Ő a Jupiter bolygó Istene. Így ez a nap a legkiválóbb arra, hogy rendbe tegyük otthonunk legfontosabb részét az észak-keleti területét. Takarítsuk ki, hozzunk létre egy kis házi oltárt, vagy éppen nyomtassuk ki magunknak az észak-keleti terület Yantráját!

Augusztus 30: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Augusztus 31: Ananta, a hatha jóga Istenének napja.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

 

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük