2019, Október hónap főbb spirituális napjai és momentumai…

Október 1: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Október 3: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Október 4: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve. Durgá napja, Siva feleségének ünnepe.

Október 5-6: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

Október 8: Ezen a napon volt az, hogy Ráma király legyőzte Rávanát, a Rámajána eposzban tehát, amikor a jó győzedelmeskedett a gonosz felett.

Október 9: Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Október 11: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Október 12: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Október 13: Telihold. Laksmi, a Szerencse Istennőjének napja, valamint kezdődik a Gyertya Gyújtós hónap. Korán reggel összegyűlünk a Kamalában egy tűzceremóniára!

Október 16-17: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Október 20: Bhanu szaptami. Ez egy ismétlődő nap a Védikus Kalendáriumban, amikor a Vasárnap egybeesik azzal, hogy az Új vagy Teilhold után 7 csillagászati nappal vagyunk. Ez a nap kiváló arra, hogy tegyünk az egészségünkért. Nagyon-nagyon kiváló nap.

Október 21: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

Október 24: Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Október 26: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak. Valamint Dhanvantari, az Ájurvéda Istenének napja. Olyan sokan tanulunk Ájurvédát, és olyan sokan is vesszük ezt komolyan, csináljunk együtt egy kis rítust ezen a napon, vagy valami Sziddhi gyakorlást?

Október 27: Diwali, az év legnagyobb ünnepe Indiában. Káli napja és Újhold is egyben.

Október 30-31: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

 

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
Kategória: Bhakti Kutir | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük