2019, Október hónap főbb spirituális napjai és momentumai…

Október 1: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Október 3: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Október 4: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve. Durgá napja, Siva feleségének ünnepe.

Október 5-6: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

Október 8: Ezen a napon volt az, hogy Ráma király legyőzte Rávanát, a Rámajána eposzban tehát, amikor a jó győzedelmeskedett a gonosz felett.

Október 9: Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Október 11: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Október 12: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Október 13: Telihold. Laksmi, a Szerencse Istennőjének napja, valamint kezdődik a Gyertya Gyújtós hónap. Korán reggel összegyűlünk a Kamalában egy tűzceremóniára!

Október 16-17: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Október 20: Bhanu szaptami. Ez egy ismétlődő nap a Védikus Kalendáriumban, amikor a Vasárnap egybeesik azzal, hogy az Új vagy Teilhold után 7 csillagászati nappal vagyunk. Ez a nap kiváló arra, hogy tegyünk az egészségünkért. Nagyon-nagyon kiváló nap.

Október 21: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

Október 24: Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Október 26: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak. Valamint Dhanvantari, az Ájurvéda Istenének napja. Olyan sokan tanulunk Ájurvédát, és olyan sokan is vesszük ezt komolyan, csináljunk együtt egy kis rítust ezen a napon, vagy valami Sziddhi gyakorlást?

Október 27: Diwali, az év legnagyobb ünnepe Indiában. Káli napja és Újhold is egyben.

Október 30-31: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

 

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
Kategória: Bhakti Kutir | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük