Bevezetés a jobb kezes Tantrába, avagy a pozitív, spirituális mágiába!

Az apropója ennek a bejegyzésnek az, hogy hihetetlenül sokan írtatok a Navaratri kapcsán, a kristályok, nemes kövek programozásával kapcsolatosan.

De kezdjünk mindent az elején!

Először is maga a tantra kifejezés azt jelenti, hogy “pozitív cselekedett, ami emelkedetté tesz”. Tehát minden mágikus cselekedet, egy szempontból tantra. És ezeknek a rítusoknak, mágikus eljárásoknak a hatékonysága fokozható azzal, ha minél több tudatosságot teszünk a rítus mögé.

Tehát, ha a mostani kontextust vesszük figyelembe, akkor beavatni kristályokat egy spirituális ünnepség alatt, természetesen még erősebbé fogja tenni a beavatás rítusát. Ha pluszban még arra is oda figyelünk, hogy azokon a napokon mondjuk el a beavatáshoz szükséges mantrákat, amelyek megegyeznek a bolygók által uralt napok felosztásával, akkor az természetesen még potensebbé teszi az egész rituálét. Ha a mantrákat 108 x mondjuk el, az természetesen megint csak egy halom hozzáadott értéket fog bele tölteni az egész rituálénk rendszerébe, hiszen, mint tudjuk a 108 a legnagyobb szám a Védikus kultúrában!

Példaként ha Hétfőn mondjuk el azokat a mantrákat, amelyekkel a Hold bolygó ékköveit avatjuk be, hiszen a hétfői nap a Holdhoz kötődik, akkor az még erősebbé teszi magát a rítust.

Szóval a mostani Navaratri alkalmából az lenne ideális, ha Vasárnap, Szeptember 29-én kezdenénk a mantrázást. Délután 16.47 után már nincs Mritju jóga, tehát valamikor ezután az időpont után kezdjünk hozzá.

  • Vasárnap mondjuk el a Nap bolygó mantráját és/vagy a Nap uralkodójának mantráját 108-108x.
  • Hétfőn mondjuk el a Hold és/vagy Hold uralkodójának mantráját 108-108x. És így tovább.
  • Kedden a Mars és a Ketu bolygó mantráit.
  • Szerda – Merkúr.
  • Csütörtökön a Jupiter mantrákat.
  • Pénteken a Vénusz kerül sorra.
  • Szombaton a Szaturnusz és a Rahu mantráit mondjuk el.

Ezen az oldalon megtaláljátok az összes bolygóhoz tartozó mantrákat!

És ha már az összes mantrával készek vagyunk, tehát minimum 108x elmondtunk 1 mantrát, mind a 9 bolygóhoz, már betölthetjük a mantrákat a Navaratna ékszerünkbe, imaláncunkba.

De ezt majd akkor írom le, ha van reá igény. A fent belinkelt oldalon uniformizáltam az összes bolygónál a bejegyzéseket, azt, hogy meg legyen minden mantra, minden bolygónál, és már nem láttok ki a szememen olyan sok órája ülök a képernyő előtt.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: Természetesen a Navaratri alkalmából tölthetjük a Navaratnáinkat az Istennők mantráival is. Íme a rövid mantrák, de az Istennők hosszabb mantráinak a megszerzésére most csak az internetet tudom ajánlani!

1.nap: om dévi shailaputrjai namaha. Felajánlás: ghee és banán.

2.nap: om dévi brahmachárinjai namaha. Felajánlás: vaj és barna nád cukor.

3.nap: om dévi chandraganthájai namaha. Felajánlás: sűrített tej és tej.

4.nap: om dévi kushmandájai namaha. Felajánlás: barna nád cukor és malpoa.

5.nap: om dévi skandamatájai namaha. Felajánlás: tej és banán.

6.nap: om dévi katjajánjai namaha. Felajánlás sűrített tej és méz.

7.nap: om dévi kálarátrjai namaha. Felajánlás: barna nád cukor szirup és tej.

8.nap: om dévi mahágaurjai namaha. Felajánlás: banán és kókusz.

9.nap: om dévi siddhidatrjai namaha. Felajánlás: vaj és puffasztott rizs.

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük