Bevezetés a jobb kezes Tantrába, avagy a pozitív, spirituális mágiába!

Az apropója ennek a bejegyzésnek az, hogy hihetetlenül sokan írtatok a Navaratri kapcsán, a kristályok, nemes kövek programozásával kapcsolatosan.

De kezdjünk mindent az elején!

Először is maga a tantra kifejezés azt jelenti, hogy “pozitív cselekedett, ami emelkedetté tesz”. Tehát minden mágikus cselekedet, egy szempontból tantra. És ezeknek a rítusoknak, mágikus eljárásoknak a hatékonysága fokozható azzal, ha minél több tudatosságot teszünk a rítus mögé.

Tehát, ha a mostani kontextust vesszük figyelembe, akkor beavatni kristályokat egy spirituális ünnepség alatt, természetesen még erősebbé fogja tenni a beavatás rítusát. Ha pluszban még arra is oda figyelünk, hogy azokon a napokon mondjuk el a beavatáshoz szükséges mantrákat, amelyek megegyeznek a bolygók által uralt napok felosztásával, akkor az természetesen még potensebbé teszi az egész rituálét. Ha a mantrákat 108 x mondjuk el, az természetesen megint csak egy halom hozzáadott értéket fog bele tölteni az egész rituálénk rendszerébe, hiszen, mint tudjuk a 108 a legnagyobb szám a Védikus kultúrában!

Példaként ha Hétfőn mondjuk el azokat a mantrákat, amelyekkel a Hold bolygó ékköveit avatjuk be, hiszen a hétfői nap a Holdhoz kötődik, akkor az még erősebbé teszi magát a rítust.

Szóval a mostani Navaratri alkalmából az lenne ideális, ha Vasárnap, Szeptember 29-én kezdenénk a mantrázást. Délután 16.47 után már nincs Mritju jóga, tehát valamikor ezután az időpont után kezdjünk hozzá.

  • Vasárnap mondjuk el a Nap bolygó mantráját és/vagy a Nap uralkodójának mantráját 108-108x.
  • Hétfőn mondjuk el a Hold és/vagy Hold uralkodójának mantráját 108-108x. És így tovább.
  • Kedden a Mars és a Ketu bolygó mantráit.
  • Szerda – Merkúr.
  • Csütörtökön a Jupiter mantrákat.
  • Pénteken a Vénusz kerül sorra.
  • Szombaton a Szaturnusz és a Rahu mantráit mondjuk el.

Ezen az oldalon megtaláljátok az összes bolygóhoz tartozó mantrákat!

És ha már az összes mantrával készek vagyunk, tehát minimum 108x elmondtunk 1 mantrát, mind a 9 bolygóhoz, már betölthetjük a mantrákat a Navaratna ékszerünkbe, imaláncunkba.

De ezt majd akkor írom le, ha van reá igény. A fent belinkelt oldalon uniformizáltam az összes bolygónál a bejegyzéseket, azt, hogy meg legyen minden mantra, minden bolygónál, és már nem láttok ki a szememen olyan sok órája ülök a képernyő előtt.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: Természetesen a Navaratri alkalmából tölthetjük a Navaratnáinkat az Istennők mantráival is. Íme a rövid mantrák, de az Istennők hosszabb mantráinak a megszerzésére most csak az internetet tudom ajánlani!

1.nap: om dévi shailaputrjai namaha. Felajánlás: ghee és banán.

2.nap: om dévi brahmachárinjai namaha. Felajánlás: vaj és barna nád cukor.

3.nap: om dévi chandraganthájai namaha. Felajánlás: sűrített tej és tej.

4.nap: om dévi kushmandájai namaha. Felajánlás: barna nád cukor és malpoa.

5.nap: om dévi skandamatájai namaha. Felajánlás: tej és banán.

6.nap: om dévi katjajánjai namaha. Felajánlás sűrített tej és méz.

7.nap: om dévi kálarátrjai namaha. Felajánlás: barna nád cukor szirup és tej.

8.nap: om dévi mahágaurjai namaha. Felajánlás: banán és kókusz.

9.nap: om dévi siddhidatrjai namaha. Felajánlás: vaj és puffasztott rizs.

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük