Laksmi Puja és kezdődik a gyertyagyújtogatás…

garuda-vishnu-laksmi

laksmi, mint visnu hitvese, természetesen garuda hátán ülnek…

Már évek óta mesélgetem nektek, hogy ősszel van egy olyan hónap amikor a tradíciók szerint Indiában minden este felajánlanak egy mécsest a házi oltárukon.

Ez a hónap 2020-ban, Október 31-én kezdődik, Laksmi Pudzsá-val, a Szerencse Istennőjének ünnepével.

Mondjuk a gyertya gyújtás, technikailag a következő naptól kell elkezdeni, de az se baj ha már Laksmi napján kezdjük a mécses gyújtást. Mindkét esetben legyen az a házi feladat, hogy minden este gyertyát/mécsest gyújtunk, ha még nincs házi oltárunk, készítünk egyet és ilyenkor azt kérünk a jó Istentől (vagy jó Istenkéktől ha Hinduk vagyunk) amit csak akarunk.

A rendszer lényege az, hogy ez az utolsó hónap, amikor az istenek alszanak a védikus világkép szerint. Sőt ilyenkor, amikor már ébredeznek, minden kérést teljesítenek, csak hagyjuk még őket egy picit aludni.

Az elmúlt pár éveben a leggyakrabban elhangzott kérdés az volt, hogy ha több dolgot szeretnénk, akkor írjunk-e listát, és a mécses felajánlása után olvassuk-e fel. A válasz röviden: igen.

Nekem az első két gyerekem úgy született, hogy előtte ezekben a hónapokban végig gyertyát gyújtottam. Persze ha szintén gyermekért gyújtogatunk, a csak mécses felajánlás magában nem működik. Ettől még a felajánlásokat tiszta szívvel ajánlom mindenkinek.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

4 Responses to Laksmi Puja és kezdődik a gyertyagyújtogatás…

  1. Visszajelzés: Október 18-án lesz a Szerencse Istennőjének Ünnepe, Yantra nyomtatós nap! | Bhakti Kutir

  2. Visszajelzés: Október hónap eseménynaplója… | Bhakti Kutir

  3. Panni szerint:

    Abban az esetben, ha gyermekért imádkozunk mit kell még felajánlani a mécsesen kívül? 🙂 az olvastam, hogy az önmagában nem elég.
    Hálásan köszönöm a választ!

  4. Plopp Zsanett szerint:

    Köszönöm szépen ! Nagyon tetszett. Én az Egészségemért küzdök 24 éve . Már 26 éves vagyok.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .