Laksmi Puja és kezdődik a gyertyagyújtogatás…

garuda-vishnu-laksmi

laksmi, mint visnu hitvese, természetesen garuda hátán ülnek…

Már évek óta mesélgetem nektek, hogy ősszel van egy olyan hónap amikor a tradíciók szerint Indiában minden este felajánlanak egy mécsest a házi oltárukon.

Ez a hónap 2021-ben, Október 20-án kezdődik, Laksmi Pudzsá-val, a Szerencse Istennőjének ünnepével.

Mondjuk a gyertya gyújtás, technikailag a következő naptól kell elkezdeni, de az se baj ha már Laksmi napján kezdjük a mécses gyújtást. Mindkét esetben legyen az a házi feladat, hogy minden este gyertyát/mécsest gyújtunk, ha még nincs házi oltárunk, készítünk egyet és ilyenkor azt kérünk a jó Istentől (vagy jó Istenkéktől ha Hinduk vagyunk) amit csak akarunk.

A rendszer lényege az, hogy ez az utolsó hónap, amikor az istenek alszanak a védikus világkép szerint. Sőt ilyenkor, amikor már ébredeznek, minden kérést teljesítenek, csak hagyjuk még őket egy picit aludni.

Az elmúlt pár éveben a leggyakrabban elhangzott kérdés az volt, hogy ha több dolgot szeretnénk, akkor írjunk-e listát, és a mécses felajánlása után olvassuk-e fel. A válasz röviden: igen.

Nekem az első két gyerekem úgy született, hogy előtte ezekben a hónapokban végig gyertyát gyújtottam. Persze ha szintén gyermekért gyújtogatunk, a csak mécses felajánlás magában nem működik. Ettől még a felajánlásokat tiszta szívvel ajánlom mindenkinek.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

4 Responses to Laksmi Puja és kezdődik a gyertyagyújtogatás…

  1. Visszajelzés: Október 18-án lesz a Szerencse Istennőjének Ünnepe, Yantra nyomtatós nap! | Bhakti Kutir

  2. Visszajelzés: Október hónap eseménynaplója… | Bhakti Kutir

  3. Panni szerint:

    Abban az esetben, ha gyermekért imádkozunk mit kell még felajánlani a mécsesen kívül? 🙂 az olvastam, hogy az önmagában nem elég.
    Hálásan köszönöm a választ!

  4. Plopp Zsanett szerint:

    Köszönöm szépen ! Nagyon tetszett. Én az Egészségemért küzdök 24 éve . Már 26 éves vagyok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük