Rendszeres Yajna, Homa avagy tűzszertartás a Bhakti Kutir rendezésében…

A terv az, hogy a Teliholdas napokon rendszeres fogunk találkozni egy közösségi szertartásra, amelynek a következő lesz a menete:

Találkozunk a Kamala előtt, reggel 05.45-kor a Bartók Béla út 10-12 előtt. Együtt megyünk be, hogy ne kelljen külön becsöngetnünk 20x a kaputelefonon. Eddig még szeretnek minket az ott lakók, erre vigyáznunk kell! 

A közös bemenetel után is lesz valaki az ajtóban, szóval ha picit elkéstek az nem gond, de általában időben el kell kezdenünk a szertartást, reggel 6-kor!

Ti vagy fehér ruhában jöttök, vagy hoztok magatokkal fehér ruhát. A ruhának szertartás tisztának kell lenni. Tehát nem ettünk benne, és nem voltunk Wc-n sem benne. De a ruhának nem kell vadonatújnak lennie. Mi is legyünk frissen fürödve. Legyen nálunk még egy db gyümölcs.

Árpát, szezámot és kurkumás rizst én majd intézek. Meg persze a szertartáshoz valót is. Ha van pici edényünk, amit szoktunk szertartásokhoz használni, akkor azt nyugodtan hozzuk el, mert akkor abból fogjuk tudni dobálni a gabonát a tűzbe.

A szertartás folyamán fel fogjuk ajánlani a Purusa Suktát egy mantrát, ami leírja a teremtés folyamatát a Védákban, és a Sri Suktát, ami az egyik legfontosabb felajánlás Laksminak, a Szerencse Istennőjének. Én ghít rakok majd a tűre, ti meg árpát és szezámot. Utána a tűzre rakjátok majd a gyümölcsöt a végső felajánláskor. Szerintem max. 30-40 perc alatt végzünk. 

Amennyiben szeretnénk kifejezetten magatokra szabva felajánlani a gabonát és a szertartás legvégén a gyümölcsöt, akkor majd a szertartás végén adjátok oda szükséges adatokat az asztrológiai képleteitek kiszámolásához, és a következő alkalomra majd megnézem nektek, hogy milyen mantrával kell csinálnotok a felajánlást.

Amennyiben van olyan yantrátok vagy különleges kristályotok, amit szeretnétek tölteni, vagy beavatni, azt szintén hozzátok majd magatokkal.

A díja a szertartásnak felajánlásos lesz, és a pénzt pedig elküldenénk az indiai iskolába ahová jártam, mert így még áldásosabb lesz ez a korai szertartás. Tehát nem adományos, ami az iskolának jó, hanem felajánlásos, ami nekünk jó, hogy megtesszük. Ezt dobjuk be egy szütyőbe vagy borítékba és írjuk rá a nevünket, hogy a suliba is tudják, hogy kitől jön a felajánlás.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.