2019, December havának legfőbb eseményei és spirituális napjai!

December 1: Viváha Pancsami a nap, amikor Ráma és Szíta, a Rámajána eposz hősei összeházasodtak.

December 2: A nap, amikor a jó Isten új ruhát kap.

December 4: Mrityu Jóga, bármibe is kezdünk az nehézségre van ítélve. Valamint Gyógyító Buddha nap is, tehát tegyünk az egészségünkért.

December 5: Mrityu Jóga, bármibe is kezdünk az nehézségre van ítélve.

December 7: Jóga böjt, tartózkodás a gabonaféléktől. Valamint ezen a napon mesélte el Krisna a Bhagavad Gitát, barátjának Arjunának.

December 9-10: Siva napja, a napnyugtakor végzett lelkigyakorlatok különleges hatásokkal bírnak.

December 12: Telihold. Ezen a napon jelent meg ebben a világban Dattatréja a Hatha Jóga rendszerének megalapítója és egyben első guruja. Sziddha Jóga, bármibe is kezdünk az sikerre van ítélve.

Ezen a napon reggel 6-kor megejtjük majd az immár szokásos teliholdas tűzceremóniát. Valamint a felajánlott mantrákat bővítjük Srila Vjászadéva 9 versével, amelyeket a bolygókról írt. Szóval ezentúl a teliholdas rítusokra hozhatjátok a navaratna talizmánjaitokat is beavatni, felszentelni!

December 13: Mrityu Jóga, bármibe is kezdünk az nehézségre van ítélve.

December 15: Az eredeti Bhakti Kutir egyik alapítójának, Bhaktisziddhanta Szaraszvati eltávozásának napja. Amikor Ő Kalkuttában elhagyta ezt a világot, minden óra megállt az épületben, mind a kar és mind a faliórák is.

December 17: Mrityu Jóga, bármibe is kezdünk az nehézségre van ítélve.

December 18: Sziddha Jóga, bármibe is kezdünk az sikerre van ítélve.

December 19: Gyógyító Buddha nap, tegyünk az egészségünkért.

December 21-23: Mrityu Jóga, bármibe is kezdünk az nehézségre van ítélve.

December 22: Jóga böjt tartózkodjunk a gabonaféléktől. 

December 24: Siva napja, a napnyugtakor végzett lelkigyakorlatok különleges hatásokkal bírnak. Sziddha Jóga, bármibe is kezdünk az sikerre van ítélve.

December 26: Sziddha Jóga, bármibe is kezdünk az sikerre van ítélve. Újhold.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .