2019, December havának legfőbb eseményei és spirituális napjai!

December 1: Viváha Pancsami a nap, amikor Ráma és Szíta, a Rámajána eposz hősei összeházasodtak.

December 2: A nap, amikor a jó Isten új ruhát kap.

December 4: Mrityu Jóga, bármibe is kezdünk az nehézségre van ítélve. Valamint Gyógyító Buddha nap is, tehát tegyünk az egészségünkért.

December 5: Mrityu Jóga, bármibe is kezdünk az nehézségre van ítélve.

December 7: Jóga böjt, tartózkodás a gabonaféléktől. Valamint ezen a napon mesélte el Krisna a Bhagavad Gitát, barátjának Arjunának.

December 9-10: Siva napja, a napnyugtakor végzett lelkigyakorlatok különleges hatásokkal bírnak.

December 12: Telihold. Ezen a napon jelent meg ebben a világban Dattatréja a Hatha Jóga rendszerének megalapítója és egyben első guruja. Sziddha Jóga, bármibe is kezdünk az sikerre van ítélve.

Ezen a napon reggel 6-kor megejtjük majd az immár szokásos teliholdas tűzceremóniát. Valamint a felajánlott mantrákat bővítjük Srila Vjászadéva 9 versével, amelyeket a bolygókról írt. Szóval ezentúl a teliholdas rítusokra hozhatjátok a navaratna talizmánjaitokat is beavatni, felszentelni!

December 13: Mrityu Jóga, bármibe is kezdünk az nehézségre van ítélve.

December 15: Az eredeti Bhakti Kutir egyik alapítójának, Bhaktisziddhanta Szaraszvati eltávozásának napja. Amikor Ő Kalkuttában elhagyta ezt a világot, minden óra megállt az épületben, mind a kar és mind a faliórák is.

December 17: Mrityu Jóga, bármibe is kezdünk az nehézségre van ítélve.

December 18: Sziddha Jóga, bármibe is kezdünk az sikerre van ítélve.

December 19: Gyógyító Buddha nap, tegyünk az egészségünkért.

December 21-23: Mrityu Jóga, bármibe is kezdünk az nehézségre van ítélve.

December 22: Jóga böjt tartózkodjunk a gabonaféléktől. 

December 24: Siva napja, a napnyugtakor végzett lelkigyakorlatok különleges hatásokkal bírnak. Sziddha Jóga, bármibe is kezdünk az sikerre van ítélve.

December 26: Sziddha Jóga, bármibe is kezdünk az sikerre van ítélve. Újhold.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük