Nincs abszolút rossz, mindenben van valami jó! Spirituális inspiráció a Bhakti Kutir egyik alapítójával kapcsolatosan…

bsst

srila bhaktisziddhanta szaraszvati, az eredeti bhakti kutir egyik alapítója…

Régebben már írtam nektek arról, hogy 1902-ben, India 4 legszentebb városának egyikében, Puriban egy apa-fia spirituális duó alapította meg az első Bhakti Kutirt. Most a fiúról mesélnék nektek egy kicsit. 

Srila Bhaktisziddhanta Szaraszvati Thákur 1937. Január 1-én távozott el ebből a világból, Kalkuttában. Ez a nap minden évben más naptári napra esik, mert a nagy spirituális ünnepeket Indiában a mai napig a Hold naptárhoz kötik, mint ahogyan a mi zsidó/keresztény kultúránkban is más napokra esnek a húsvéti és/vagy a jom kippur ünnepek.

Szóval a Bhakti Kutir egyik alapítója elment, és abban a pillanatban, a templomban, ahol élete utolsó heteit töltötte, minden óra megállt. A faliórák és minden ott tartózkodó ember karórája egyaránt. Az ott élő szerzeteseké is, de az éppen csak ott lévő vendégek órája is, mindenki órája megállt. 

Az én drága dél-afrikai Mesterem Mestere, Srila Bhakti Pramod Puri is ott tartózkodott a templomban, és természetesen így az Ő órája is megállt.  Viszont ezek után Srila Puri Maharádzsa még több mint 60 évig hordta, egészen saját haláláig, a megállt karóráját. Azért, hogy még egy olyan apró és akaratlan vegetatív reflex, mint amikor csak úgy az óránkra pillantunk, is emlékeztesse Őt, saját Mesterére.

Valamikor a 90-es évek végén, én személyesen hallottam tőle ezt a tanítást: “Nincs olyan, hogy abszolút rossz, mindenben van valami jó. Még az én nem működő karórám is pontos, naponta kétszer.”

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

2 Responses to Nincs abszolút rossz, mindenben van valami jó! Spirituális inspiráció a Bhakti Kutir egyik alapítójával kapcsolatosan…

  1. Visszajelzés: Egy különleges kéréssel járulnék elétek, áldást kérnék egy fantasztikus tanító lelkére… | Bhakti Kutir

  2. Visszajelzés: December hónap főbb spirituális napjai… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük