Nincs abszolút rossz, mindenben van valami jó! Spirituális inspiráció a Bhakti Kutir egyik alapítójával kapcsolatosan…

bsst

srila bhaktisziddhanta szaraszvati, az eredeti bhakti kutir egyik alapítója…

Régebben már írtam nektek arról, hogy 1902-ben, India 4 legszentebb városának egyikében, Puriban egy apa-fia spirituális duó alapította meg az első Bhakti Kutirt. Most a fiúról mesélnék nektek egy kicsit. 

Srila Bhaktisziddhanta Szaraszvati Thákur 1937. Január 1-én távozott el ebből a világból, Kalkuttában. Ez a nap minden évben más naptári napra esik, mert a nagy spirituális ünnepeket Indiában a mai napig a Hold naptárhoz kötik, mint ahogyan a mi zsidó/keresztény kultúránkban is más napokra esnek a húsvéti és/vagy a jom kippur ünnepek.

Szóval a Bhakti Kutir egyik alapítója elment, és abban a pillanatban, a templomban, ahol élete utolsó heteit töltötte, minden óra megállt. A faliórák és minden ott tartózkodó ember karórája egyaránt. Az ott élő szerzeteseké is, de az éppen csak ott lévő vendégek órája is, mindenki órája megállt. 

Az én drága dél-afrikai Mesterem Mestere, Srila Bhakti Pramod Puri is ott tartózkodott a templomban, és természetesen így az Ő órája is megállt.  Viszont ezek után Srila Puri Maharádzsa még több mint 60 évig hordta, egészen saját haláláig, a megállt karóráját. Azért, hogy még egy olyan apró és akaratlan vegetatív reflex, mint amikor csak úgy az óránkra pillantunk, is emlékeztesse Őt, saját Mesterére.

Valamikor a 90-es évek végén, én személyesen hallottam tőle ezt a tanítást: “Nincs olyan, hogy abszolút rossz, mindenben van valami jó. Még az én nem működő karórám is pontos, naponta kétszer.”

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

2 Responses to Nincs abszolút rossz, mindenben van valami jó! Spirituális inspiráció a Bhakti Kutir egyik alapítójával kapcsolatosan…

  1. Visszajelzés: Egy különleges kéréssel járulnék elétek, áldást kérnék egy fantasztikus tanító lelkére… | Bhakti Kutir

  2. Visszajelzés: December hónap főbb spirituális napjai… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .