Április hónap eseménytára a Bhakti Kutir háza tájékáról…

Április 1: Mrityu Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve. Rámanudzsa Ácsárja születésnapja.

Április 2: Mrityu Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve. A Jamuna folyó Istennőjének születésnapja. Őt úgy is hívják, hogy Jámanudzsa, vagyis „aki a halál után született”.

Április 3: Mrityu Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Április 4: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve. Ráma Király születésnapja, aki a Rámajána eposz főhőse, Krisna egyik inkarnációja. Valamint, Gyógyító Buddha nap, tegyünk az egészségünkért.

Április 7: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve. Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől. Ájurvéda előadás: Az Ájurvéda Házi patikája. 17.00-20.00-ig. Fehérvári út 23.

Április 8: Siva napja, a napnyugtakor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Április 11: Telihold. Hanumán születésnapja, aki az önzetlen odaadás, gyógyítás, harcművészet és sok más egyéb területe Istensége.

Április 15: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Április 19: Mrityu Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve. Gyógyító Buddha nap, tegyünk az egészségünkért.

Április 20: Mrityu Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Április 22: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Április 24: Siva napja, a napnyugtakor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Április 26: Újhold.

Április 27: Tematikus Ájurvéda előadás: Ájurvéda az élet tudománya, születéstől a halálig. 17.30-19.00-ig. Bartók Béla út 30.

Április 28: Akshaya Tritiya, az év legjobb napja asztrológiailag. Ironikusan Mrityu Jóga nap is egyben. Tehát bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Április 29: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Május 5: Belevágunk a teljes Pancsakarma rítusba!

Ájurvédikusan az április hónap kiváló hormonháztartásunk harmonizálására. Így hölgyeknek a Shatavari-t ajánlanám, egy egyszerű indiai spárgaféle gyökerét, ami abszolút harmonizálja az összes hormon funkciót, fiúknak pedig az Ashwagandhát. De vigyázzunk az Ashwagandha, főként tavasszal azért eléggé fickósít is.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Ájurvédikus Készítmények, Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..