Asztrológiai előrejelzés, Védikus: Nap a Kosban: Április 13-Május 14…

Hogy pozitív hangulatban kezdjük az elemzést, ebben a szakaszban várható az év legjobb napja asztrológiailag. Persze minden hónapban és évben vannak jó bolygóállások, de van egy olyan teljes mértékben kedvező nap asztrológiailag, ami szinte mindig az év legjobb napja.

Ez akkor szokott lenni, amikor a Nap és a Hold a lehető legerősebb pozícióba lép, és ilyenkor sokszor előfordul az is, hogy közben a Vénusz is a lehető legjobb helyzetben van. Ezen a napon érdemes új és fontos dolgokba kezdeni, mert ezek a dolgok maradandóan és kiválóan fognak alakulni az életünkben.

Ez az Akshaya Tritiya napja és ezen a napon tradicionálisan aranyat ajándékoznak az emberek egymásnak Indiában. Idén, 2017-ben, Április 28-án ünnepelhetjük meg ezt a fantasztikus napot. De az előtte és az utána nap is bírni fog a kiváló bolygóállással. 

Sőt ebben a szakaszban lesz Május 10-én Buddha születésnapi ünnepsége is. De ez a nap, „nemcsak” Buddha születésnapja, de az a nap is, amikor 5 év önsanyargatás, majd néhány nap meditáció után megvilágosodott, de még az a nap is, amikor eltávozott erről a világról. Szóval ez a nap triplán áldásos természetesen főként a Buddhista út követőinek, és főként azoknak, akik a Buddha féle „ne azért csináld, mert mások mondják, hanem azért, mert már kipróbáltad és ebből tudod, hogy ez téged előre visz a spirituális utadon” lelki gyakorlatokat részesítik előnyben.

Asztrológiailag ebben a hónapban az énünk kerül előtérbe, ugyanis a Nap bolygó, az énünk égiteste a Kos jegyében van a lehető legerősebb pozícióban.

Ehhez még azt is hozzá kell tenni, hogy a Rahu, vagyis a felszálló Holdcsomópont az Oroszlánban van, ami még jobban az énképet és az egót tolja előtérbe. Szóval itt már inkább a túlzásoktól kell tartózkodni, hogy ne szálljunk el, ne váljunk diktatórikussá.

Szerencsére a Jupiter-Vénusz (ők a tanító bolygók a védikus asztrológiában) tengely még mindig áll, sőt állni is fog az egész hónapban, ami a tudás és a tudást elsajátító belső alázat révén visszafoghatja az egót, de ahhoz tanulni, tanulni és tanulni kell.

A jó pap, holtáig tanul, és miért, mert amint már nem tanulunk, amint nem helyezzük magunkat a diák szerény és alázatos hangulatába, az egónk már elkezdheti dédelgetni azt a világképet, hogy azért nem kell tanulnunk, mert már nagyon ott vagyunk a szeren.

Om Tat Sat

Baktai Ádám, Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Horoszkóp, Védikus Asztrológia, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .