Sri Rámanudzsa Ácsárja, 1017-ben született…

Azt már megszoktátok, hogy a nagy spirituális ünnepek Indiában minden évben más és más napokra esnek, hiszen a misztikus tradíciók mindig a Hold naptárat követik és nem a mi európai Gergely naptárunkat.

Így idén, 2022-ben egy hihetetlenül ritka jelenség esik, Április 6-ra. Sri Rámanudzsa 1000. születésnapja!

A sok színű indiai tradíciók különféle iskolákra bonthatóak fel, azon alapulva, hogy az ágazatok kit választanak meg az imádandó Istenségüknek. Egy ilyen ágazat a Vaisnavizmus is, akik Visnut, vagyis Krisnát tisztelik fő Istenükként.

Tradicionálisan 4 nagy Vaisnava iskola létezik, amelyek közül az egyik a Sri Vaisnava  ágazat, és Sri Rámanudzsa ennek az ágazatnak az egyik legkiemelkedőbb mestere. 

A hatalmas Sri Rangamban található Ranganáth Szvámi templom, is az Ő ágazatához kötődik. Sőt 1995-ben volt szerencsém az eltávozásának napján Sri Rangamban tartokodni, ez Január-Február környékén szokott lenni, ahol a mai napig őrzik Rámanudzsa testét.

Mindenféle teketória nélkül, szimplán szantálpéppel és kámforral tartósítják a testet, ami minden évben le is bontanak a testről az eltávozása napján. Majd miután levágják a körmöt és a hajat Sri Rámanudzsa hátra hagyott testéről, újra kezdik a szantálos, kámforos keverek napi felvitelét. 

Na, ekkora mester volt Sri Rámanudzsa. Egyébként 1137-ben távozott el, tehát majd 120 évet élt.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

 

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Bhakti Kutir Bindhu: Rövid spirituális inspirációk, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

2 Responses to Sri Rámanudzsa Ácsárja, 1017-ben született…

  1. Aranylotusz szerint:

    Az komoly hogy még mindig nő a haja meg a Körmei az azt jelenti hogy majdnem Lelki test. Az biztos hogy simán felvehetné újra ha gyünne.

    Srí Ramanuja Acharya Ki! Jaya! Ő volt az első Szent (Jézus és Srila Prabhupada után) akit imádtam, nagyon nagyon vonzó volt és ma is az számomra 🥰

  2. Aranylotusz szerint:

    Az komoly hogy még mindig nő a haja meg a Körmei az azt jelenti hogy majdnem Lelki test. Az biztos hogy simán felvehetné újra ha gyünne.

    Srí Ramanuja Acharya Ki! Jaya! Ő volt az első Szent (Jézus és Srila Prabhupada után) akit imádtam, nagyon nagyon vonzó volt és ma is az számomra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük