Április hónap eseménytára a Bhakti Kutir háza tájékáról…

Április 1: Mrityu Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve. Rámanudzsa Ácsárja születésnapja.

Április 2: Mrityu Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve. A Jamuna folyó Istennőjének születésnapja. Őt úgy is hívják, hogy Jámanudzsa, vagyis „aki a halál után született”.

Április 3: Mrityu Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Április 4: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve. Ráma Király születésnapja, aki a Rámajána eposz főhőse, Krisna egyik inkarnációja. Valamint, Gyógyító Buddha nap, tegyünk az egészségünkért.

Április 7: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve. Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől. Ájurvéda előadás: Az Ájurvéda Házi patikája. 17.00-20.00-ig. Fehérvári út 23.

Április 8: Siva napja, a napnyugtakor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Április 11: Telihold. Hanumán születésnapja, aki az önzetlen odaadás, gyógyítás, harcművészet és sok más egyéb területe Istensége.

Április 15: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Április 19: Mrityu Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve. Gyógyító Buddha nap, tegyünk az egészségünkért.

Április 20: Mrityu Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Április 22: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Április 24: Siva napja, a napnyugtakor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Április 26: Újhold.

Április 27: Tematikus Ájurvéda előadás: Ájurvéda az élet tudománya, születéstől a halálig. 17.30-19.00-ig. Bartók Béla út 30.

Április 28: Akshaya Tritiya, az év legjobb napja asztrológiailag. Ironikusan Mrityu Jóga nap is egyben. Tehát bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Április 29: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Május 5: Belevágunk a teljes Pancsakarma rítusba!

Ájurvédikusan az április hónap kiváló hormonháztartásunk harmonizálására. Így hölgyeknek a Shatavari-t ajánlanám, egy egyszerű indiai spárgaféle gyökerét, ami abszolút harmonizálja az összes hormon funkciót, fiúknak pedig az Ashwagandhát. De vigyázzunk az Ashwagandha, főként tavasszal azért eléggé fickósít is.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Ájurvédikus Készítmények, Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük