Szeptember hónap esemény naptára…

ganpatSzeptember 1: Sziddha Jóga.

Szeptember 2: Hold az Asvini csillagképben, a varázslatos kezdetek asztrológiai állása.

Szeptember 3: Ájurvédikus Pszichológia előadás a Női/Férfi kapcsolatok Dharmájáról.

Szeptember 4: Mrityu Jóga.

Szeptember 5: Sri Krisna születésnapja, a tibeti kalendárium szerint a Gyógyító Buddha napja. Reggel 9.30-kor Pancsakarma találkozó a Feneketlen tónál, a Hemingway étterem mögött. Lehet még csatlakozni!

Szeptember 8: Gabona böjtnap.

Szeptember 9: Sziddha Jóga.

Szeptember 10: Siva napja.

Szeptember 12: Újhold és Mrityu Jóga.

Szeptember 15: Kezdődik a Tai  Chi kurzus.

Szeptember 16: Párvati ezen a napon kezdte el lemondásait, hogy elnyerje Sivát férjeként. Mrityu Jóga.

Szeptember 17: Ganésha napja és Mrityu Jóga. A Nap átlép a Szűz jegyébe.

Szeptember 18: A Védikus kultúra 7 fő Rishijének, 7 fő tanítójának napja. Újra kezdődik az Ájurvéda Alap Tanfolyam. Ez az első alkalom látogatható a Kezdő, Komolyan Kezdő Jóga Tanfolyam keretein belül.

Szeptember 21: Gyógyító Buddha nap.

Szeptember 24: Gabona böjtnap.

Szeptember 25: Vámana napja, a Jupiter bolygó Istenének napja. Az év legjobb napja az Észak-keleti yantra kinyomtatásához és lakásunkban való elhelyezésére. Mrityu Jóga.

Szeptember 26: Siva napja. Az eredeti Bhakti Kutir egyik megalapítójának, Srila Bhaktivinoda Thakur születésnapja.

Szeptember 27: Telihold. Ananta Csaturdaszi Vrata, Ananta a Hatha Jóga Istenének fogadalom tételi napja. Az Istenek alvásának 3. hónapja, az alap böjt: 1 hónapos tartózkodás a tejtől.

Szeptember 30: Hold az Asvini csillagképben, a varázslatos kezdetek asztrológiai állása.

Szeptember hónap Ájurvédikus házipraktikái: A gyomrunkhoz kötődő hónap. A világon két olyan anyagot találtak eddig a kutatások során, amelyekben van olyan enzim, ami képes újraéleszteni a gyomrunk nyálkahártyáját, és akár a felsebzett, felfekélyesedett területeket is képes begyógyítani.

Az egyik a nyers olívabogyó magjában van, a másik a nyers krumpli levében. Így reggelente éhgyomorra leküldeni egy saját öklünk nagyságú krumpli levét az egyik leghatékonyabb módszer a gyomrunk karbantartására, de ha ez túl kemény, akkor lehet persze gyomornyugtató teázgatást is bevezetni, lásd borsmenta, hibiszkusz vagy citromfű főzetek. Figyelem, szoptatós anyukáknak tilos a borsmenta tea fogyasztása.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák, Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .