Szeptember hónap esemény naptára…

ganpatSzeptember 1: Sziddha Jóga.

Szeptember 2: Hold az Asvini csillagképben, a varázslatos kezdetek asztrológiai állása.

Szeptember 3: Ájurvédikus Pszichológia előadás a Női/Férfi kapcsolatok Dharmájáról.

Szeptember 4: Mrityu Jóga.

Szeptember 5: Sri Krisna születésnapja, a tibeti kalendárium szerint a Gyógyító Buddha napja. Reggel 9.30-kor Pancsakarma találkozó a Feneketlen tónál, a Hemingway étterem mögött. Lehet még csatlakozni!

Szeptember 8: Gabona böjtnap.

Szeptember 9: Sziddha Jóga.

Szeptember 10: Siva napja.

Szeptember 12: Újhold és Mrityu Jóga.

Szeptember 15: Kezdődik a Tai  Chi kurzus.

Szeptember 16: Párvati ezen a napon kezdte el lemondásait, hogy elnyerje Sivát férjeként. Mrityu Jóga.

Szeptember 17: Ganésha napja és Mrityu Jóga. A Nap átlép a Szűz jegyébe.

Szeptember 18: A Védikus kultúra 7 fő Rishijének, 7 fő tanítójának napja. Újra kezdődik az Ájurvéda Alap Tanfolyam. Ez az első alkalom látogatható a Kezdő, Komolyan Kezdő Jóga Tanfolyam keretein belül.

Szeptember 21: Gyógyító Buddha nap.

Szeptember 24: Gabona böjtnap.

Szeptember 25: Vámana napja, a Jupiter bolygó Istenének napja. Az év legjobb napja az Észak-keleti yantra kinyomtatásához és lakásunkban való elhelyezésére. Mrityu Jóga.

Szeptember 26: Siva napja. Az eredeti Bhakti Kutir egyik megalapítójának, Srila Bhaktivinoda Thakur születésnapja.

Szeptember 27: Telihold. Ananta Csaturdaszi Vrata, Ananta a Hatha Jóga Istenének fogadalom tételi napja. Az Istenek alvásának 3. hónapja, az alap böjt: 1 hónapos tartózkodás a tejtől.

Szeptember 30: Hold az Asvini csillagképben, a varázslatos kezdetek asztrológiai állása.

Szeptember hónap Ájurvédikus házipraktikái: A gyomrunkhoz kötődő hónap. A világon két olyan anyagot találtak eddig a kutatások során, amelyekben van olyan enzim, ami képes újraéleszteni a gyomrunk nyálkahártyáját, és akár a felsebzett, felfekélyesedett területeket is képes begyógyítani.

Az egyik a nyers olívabogyó magjában van, a másik a nyers krumpli levében. Így reggelente éhgyomorra leküldeni egy saját öklünk nagyságú krumpli levét az egyik leghatékonyabb módszer a gyomrunk karbantartására, de ha ez túl kemény, akkor lehet persze gyomornyugtató teázgatást is bevezetni, lásd borsmenta, hibiszkusz vagy citromfű főzetek. Figyelem, szoptatós anyukáknak tilos a borsmenta tea fogyasztása.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák, Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük