Október hónap főbb spirituális napjai és momentumai 2017-ben…

Október 1: Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Október 1-2: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Október 3: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve. Valamint Siva napja is. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Október 5: Laksmi napja, a Szerencs Istennőjének ünnepe. Telihold. Valamint kezdődik az utolsó hónap az Istenek alvásából, tehát a Gyertya Gyújtós hónap. Sőt még Sziddha Jóga is. Tehát bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Október 6: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Október 11: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Október 12: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

Október 14-16: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Október 15: Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Október 17: Dhanvantari napja, az Ájurvéda Istenének e világi megjelenésének napja. Valamint Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Október 19: Az év legsötétebb Újholdja. Diwali ünnep, és Kali Istennő napja. Tehát az év legerősebb varázsló napja. Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Október 20: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Október 27: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Október 28: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

Október 29: Jagaddhatri napja, a Jóság és a Fenntartás Istennőjének napja.

Október 31: Bhisma Pancshakam, a spirituális harcosok böjtje. Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .