Október hónap főbb spirituális napjai és momentumai 2017-ben…

Október 1: Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Október 1-2: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Október 3: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve. Valamint Siva napja is. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Október 5: Laksmi napja, a Szerencs Istennőjének ünnepe. Telihold. Valamint kezdődik az utolsó hónap az Istenek alvásából, tehát a Gyertya Gyújtós hónap. Sőt még Sziddha Jóga is. Tehát bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Október 6: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Október 11: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Október 12: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

Október 14-16: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Október 15: Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Október 17: Dhanvantari napja, az Ájurvéda Istenének e világi megjelenésének napja. Valamint Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Október 19: Az év legsötétebb Újholdja. Diwali ünnep, és Kali Istennő napja. Tehát az év legerősebb varázsló napja. Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Október 20: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Október 27: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Október 28: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

Október 29: Jagaddhatri napja, a Jóság és a Fenntartás Istennőjének napja.

Október 31: Bhisma Pancshakam, a spirituális harcosok böjtje. Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük