A támadott Jupiter bolygó hatásainak ellensúlyozása…

Korábban már írtam nektek arról, hogy hogyan működik ez a rendszer. Kicsit úgy, mint az Ájurvéda. És ahol hiány van ott pótolnunk kell. Tehát, azoknak akiknek az asztrológiai képletében egy kicsit gyengébb a Jupiter, ott erősítést és/vagy engesztelést kíván a helyzet.

A Jupiter egy nagyon sok oldalú bolygó, hiszen az asztrológiai képletünkben a 12 házból, 5-höz kötődik. Kapcsolódik az intellektusunkhoz, a tanuláshoz, a spiritualitáshoz, a pénzügyekhez, az értékrendhez, az igazságérzethez és a joghoz, a rendszerekhez, a betegségekből való felépüléshez, a sporthoz és a játékokhoz és legfőképpen a gyerekekhez és tanítványokhoz.

Sőt a Védikus kultúrában a Jupiter bolygó nem más, mint Brihaszpati az Istenek Guruja!

Testileg a Jupiter uralja a felső emésztőszerveinket és a csontvelő szövetet.

Tehát ha fent említett területeken nehézségekkel küzdünk vagy kifejezetten olyan problémákkal amelyek a gyenge Jupiter révén manifesztálódhatnak, akkor ideje közbe lépni.

A gyenge Jupiter velejárói lehetnek a rendszerek és fogadalmak betartásának képtelensége, a motiválatlanság, a lustaság, az elhízás, a büszkeség, mások lenézése, stb. Testi szinten a ciklikus rendszerek felborulása lásd vérnyomás, emésztés, hormonháztartás, vércukorszint kötődik a Jupiter gyenge pozíciójához.

Ezek estében eleve ajánlott a Jupiter kiengesztelése, de azért konzultáljunk egy jó asztrológussal.

A legkézenfekvőbb kiengesztelés:

A Jupiter bolygó szanszkrit neve nem más, mint Guru, tehát a mester. És íme a Guru mantra:

Aim guravé namaha

Ezt kellene csütörtök reggelente 108 alkalommal elmantrázni. Lehetőleg a napkelte utáni első órában!

Még néhány  Védikus/Tantrikus ötlet a Jupiter bolygó kiegyensúlyozásához:

  • Rendszeresen hordjunk sárga fejfedőt, vagy kendőt, főként Csütörtöki napokon.
  • Rendszeresen kenjük be a homlokunkat kurkumával és/vagy szantálpéppel.
  • Adományozzunk banánt idősebbeknek, árváknak és/vagy elefántoknak.
  • Hordjunk arany ékszereket. Legfőképpen sárga köves ékszereket. Amennyiben a kezünkön hordjuk az ékszert hölgyek a bal, urak a jobb kezükön tegyék ezt. A gyűrűs ujjunkon. Kiváló a sárga zafír, sárga topáz, citrin, topea, borostyán, de minden ami sárga jó, jáde, jáspis, stb…
  • Ápoljunk erős kapcsolatot testvéreinkkel és unokatestvéreinkkel, segítsük őket, amennyire tőlünk telik.
  • Új erőfeszítésekbe kezdéskor kérjük ki szüleink és mestereink áldását és adományozzunk kurkumát 8 napon át egy templomnak.
  • Pénzügyi zavarok elkerülése végett használjunk olyan tárgyakat amelyeket édesapánk vagy mesterünk hagyott ránk. Toll, ruha, karóra bármilyen tárgy jó.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: A többi bolygónál is felraktam a Srila Vjászadéva által írt mantrákat a Nava Graha Stotramból, íme a Jupiterhez írt mantrája:

dévánám csa risinám csa,

gurum káncsana szannibham,

buddhi bhutam trilokésam,

tam namámi brihaszpatim.

om aim klim hum brihaszpatayé namaha

“Felajánlom a tiszteletemet Brihaszpatinak (Jupiter), aki az Istenek és a szentek mestere, aki a legbölcsebb mind három világban és így a világmindenség legnagyobb kincse.”

Ideális esetben 19 ezerszer kellene elmondanunk a fent leírtak közüli mantrákból egyet. Opcionálisan mantrázhatjuk mind az 5 sort, vagy csak első 4-et, vagy csak az utolsót, ahogyan időnk engedi. Ideális esetben 19 ezerszer kellene elmondanunk a fent leírtak közüli mantrákból vagy variációkból egyet. Egy jó csütörtökön kezdve, azalatt az idő alatt, amíg nem vált jegyet a Jupiter, ez kb. 1 év, tehát kb. 50-55 hetünk van rá.

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

One Response to A támadott Jupiter bolygó hatásainak ellensúlyozása…

  1. Visszajelzés: Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük