A támadott Jupiter bolygó hatásainak ellensúlyozása…

Korábban már írtam nektek arról, hogy hogyan működik ez a rendszer. Kicsit úgy, mint az Ájurvéda. És ahol hiány van ott pótolnunk kell. Tehát, azoknak akiknek az asztrológiai képletében egy kicsit gyengébb a Jupiter, ott erősítést és/vagy engesztelést kíván a helyzet.

A Jupiter egy nagyon sok oldalú bolygó, hiszen az asztrológiai képletünkben a 12 házból, 5-höz kötődik. Kapcsolódik az intellektusunkhoz, a tanuláshoz, a spiritualitáshoz, a pénzügyekhez, az értékrendhez, az igazságérzethez és a joghoz, a rendszerekhez, a betegségekből való felépüléshez, a sporthoz és a játékokhoz és legfőképpen a gyerekekhez és tanítványokhoz.

Sőt a Védikus kultúrában a Jupiter bolygó nem más, mint Brihaszpati az Istenek Guruja!

Testileg a Jupiter uralja a felső emésztőszerveinket és a csontvelő szövetet.

Tehát ha fent említett területeken nehézségekkel küzdünk vagy kifejezetten olyan problémákkal amelyek a gyenge Jupiter révén manifesztálódhatnak, akkor ideje közbe lépni.

A gyenge Jupiter velejárói lehetnek a rendszerek és fogadalmak betartásának képtelensége, a motiválatlanság, a lustaság, az elhízás, a büszkeség, mások lenézése, stb. Testi szinten a ciklikus rendszerek felborulása lásd vérnyomás, emésztés, hormonháztartás, vércukorszint kötődik a Jupiter gyenge pozíciójához.

Ezek estében eleve ajánlott a Jupiter kiengesztelése, de azért konzultáljunk egy jó asztrológussal.

A legkézenfekvőbb kiengesztelés:

A Jupiter bolygó szanszkrit neve nem más, mint Guru, tehát a mester. És íme a Guru mantra:

Aim guravé namaha

Ezt kellene csütörtök reggelente 108 alkalommal elmantrázni. Lehetőleg a napkelte utáni első órában!

Még néhány  Védikus/Tantrikus ötlet a Jupiter bolygó kiegyensúlyozásához:

  • Rendszeresen hordjunk sárga fejfedőt, vagy kendőt, főként Csütörtöki napokon.
  • Rendszeresen kenjük be a homlokunkat kurkumával és/vagy szantálpéppel.
  • Adományozzunk banánt idősebbeknek, árváknak és/vagy elefántoknak.
  • Hordjunk arany ékszereket. Legfőképpen sárga köves ékszereket. Amennyiben a kezünkön hordjuk az ékszert hölgyek a bal, urak a jobb kezükön tegyék ezt. A gyűrűs ujjunkon. Kiváló a sárga zafír, sárga topáz, citrin, topea, borostyán, de minden ami sárga jó, jáde, jáspis, stb…
  • Ápoljunk erős kapcsolatot testvéreinkkel és unokatestvéreinkkel, segítsük őket, amennyire tőlünk telik.
  • Új erőfeszítésekbe kezdéskor kérjük ki szüleink és mestereink áldását és adományozzunk kurkumát 8 napon át egy templomnak.
  • Pénzügyi zavarok elkerülése végett használjunk olyan tárgyakat amelyeket édesapánk vagy mesterünk hagyott ránk. Toll, ruha, karóra bármilyen tárgy jó.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: A többi bolygónál is felraktam a Srila Vjászadéva által írt mantrákat a Nava Graha Stotramból, íme a Jupiterhez írt mantrája:

dévánám csa risinám csa,

gurum káncsana szannibham,

buddhi bhutam trilokésam,

tam namámi brihaszpatim.

om aim klim hum brihaszpatayé namaha

“Felajánlom a tiszteletemet Brihaszpatinak (Jupiter), aki az Istenek és a szentek mestere, aki a legbölcsebb mind három világban és így a világmindenség legnagyobb kincse.”

Ideális esetben 19 ezerszer kellene elmondanunk a fent leírtak közüli mantrákból egyet. Opcionálisan mantrázhatjuk mind az 5 sort, vagy csak első 4-et, vagy csak az utolsót, ahogyan időnk engedi. Ideális esetben 19 ezerszer kellene elmondanunk a fent leírtak közüli mantrákból vagy variációkból egyet. Egy jó csütörtökön kezdve, azalatt az idő alatt, amíg nem vált jegyet a Jupiter, ez kb. 1 év, tehát kb. 50-55 hetünk van rá.

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .