Ma Pradosha Vrata is van, és Hétfőre is esik…

Tudjátok 2 nappal teli és újhold előtt Siva napja van, és ha ezek a napok egybe esnek hétfővel vagy szombattal, akkor az még különlegesebb. Indiában naplementekor, ezeken a napokon mindenféle lelki gyakorlattal és/vagy különféle felajánlással szoktak Siva kedvébe járni, hogy különleges áldásokban részesüljenek.

Ide kattintva el tudjátok olvasni, hogy bizonyos felajánlásokkal milyen áldásban részesedhetünk. De természetesen mindenféle önzetlen cselekedettel is megünnepelhetjük a Pradosha Vratát.

Mi persze a Bhakti Kutirban Hatha Jógával fogunk ünnepelni, és persze nem tudom, hogy mikor lesz naplemente, de 18, 19 és 20 órától is lesznek órák.

Valamint a mi felajánlásunk irányotokban a Pradosha Vrata szempontjából, és a rossz időre való tekintettel, ezen a héten a Kutirban a 60 kapszulás Amla 3500 forint helyett 2995 forint lesz. Ebben az időben, és már így a tél végére az Ájurvéda úgy ajánlja a vitamin visszapótlást, hogy keverjünk össze egy kis zöldség és egy kis gyümölcslevet, belekeverünk egy kis mézet és egy kis gyömbér port, valamint rádobunk 2 Amla kapszulát, mindezt dél körül. Így a Kutirban most beszerezhető Amla kúra 30 napos.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Olvasni való az Amláról…

 

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük