Ma Pradosha Vrata is van, és Hétfőre is esik…

Tudjátok 2 nappal teli és újhold előtt Siva napja van, és ha ezek a napok egybe esnek hétfővel vagy szombattal, akkor az még különlegesebb. Indiában naplementekor, ezeken a napokon mindenféle lelki gyakorlattal és/vagy különféle felajánlással szoktak Siva kedvébe járni, hogy különleges áldásokban részesüljenek.

Ide kattintva el tudjátok olvasni, hogy bizonyos felajánlásokkal milyen áldásban részesedhetünk. De természetesen mindenféle önzetlen cselekedettel is megünnepelhetjük a Pradosha Vratát.

Mi persze a Bhakti Kutirban Hatha Jógával fogunk ünnepelni, és persze nem tudom, hogy mikor lesz naplemente, de 18, 19 és 20 órától is lesznek órák.

Valamint a mi felajánlásunk irányotokban a Pradosha Vrata szempontjából, és a rossz időre való tekintettel, ezen a héten a Kutirban a 60 kapszulás Amla 3500 forint helyett 2995 forint lesz. Ebben az időben, és már így a tél végére az Ájurvéda úgy ajánlja a vitamin visszapótlást, hogy keverjünk össze egy kis zöldség és egy kis gyümölcslevet, belekeverünk egy kis mézet és egy kis gyömbér port, valamint rádobunk 2 Amla kapszulát, mindezt dél körül. Így a Kutirban most beszerezhető Amla kúra 30 napos.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Olvasni való az Amláról…

 

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .