Emlékeztető Anyag az Olajos Jóga Óráról, és némi Ájurvéda info…

Képzeljétek el, hogy az olajos óra után, attól a keveréktől, amit használtunk, egy jó páran jelentették, de én is észrevettem, hogy az őszhajszálaim vagy fele visszasötétedett, remélem, majd még össze tudom majd keverni az egzakt kencét!

Ettől függetlenül, most, hogy az időjárás megbolondult, használjuk az olajos masszázs Ájurvédikus szokását bátran, mert hihetetlenül megvédi a szervezetünket a hirtelen hideg-meleg változás ellen.

A hideg, és a huzat kifejezetten a Vata dosha kibillenéséhez kapcsolódik és mivel a Vata természete, könnyű, hideg, száraz, érdes, gyors és zaklatott, az olajos kezeléseké meg nehéz, meleg, nedves, sima, lassú és stabil, ez a szimpla eljárás nagyon megkönnyítheti az egészséges évszak váltást.

Az olajos masszázst végezhetjük magunkon is, de egymáson is az otthoniakkal! Ide kattintva bővebben is olvashatsz az olajos masszázs áldásos hatásáról…

Következő alkalommal a Taoista Jóga néhány egészség megőrző technikáit fogjuk átvenni (pl. önmasszázs, nyálnyelés, gerinclégzés, stb.), a szokásos gyakorlatokon túl.

És akkor az emlékeztetők:

A mantra, amit át vettünk az óra elején:

om apavitra pavitrová

szarvávaszthan gato pi vá

jah szmarét pundarikáksó

szabáhjam abhjantaram szucsih

„Legyen valaki a legtisztább, vagy a legszennyezettebb, ha a lótusz Istenségére gondol, kívül és belül is megtisztul, teljes mértékben.”

A rituálé maga:

Csakra azaz diszkosz múdra magunk előtt, tapssal az ölünk előtt, bal kéz lent, és átfordítjuk a kezeinket, ahogyan a fejünk felé emeljük őket.

A mutató ujjunkkal egy kört írunk le magunk körül és közben ismételgetjük a tűz mantráját: „ram”.

10 felajánlást teszünk az irányok felé a középső és hüvelykujjunkkal, virágot vagy akshatát (kurkumás rizst) használva a meditációnkban.

Ok?

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Olvasnivaló a Taoista Jógáról…

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Jóga
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

One Response to Emlékeztető Anyag az Olajos Jóga Óráról, és némi Ájurvéda info…

  1. Visszajelzés: Olajos Jóga | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük