Pradosha Vrata Hatások

shiva

siva kövek…

Hát akkor közkívánatra:

Klasszikusan Pradosha Vratakor a felajánlás azt jelenti, hogy Sivát megfürdetjük a lent felsorolt dolgokban, de hát szegényes európai körülményeink között nem mindenkinek van Siva Lingamja, vagy Siva szobra.

Viszont a honlapra már jó néhány szép Siva képet feltettem, ha indítatásunk diktálja, nyomtassunk ki egyet és tegyük fel házi oltárunkra, és egy pici, új, csak erre a célra használt pohárban ajánljuk fel olyan japános, sintoista hangulatban a felsoroltak valamelyikét.

Ja, és a Siva Lingamokról jutott eszembe, hogy egy bő 1 évvel ezelőtt egy dél-indiai királyi család kortárs leszármazottja úgy gondolta, hogy a házi templomuk tornyából leszedi azt a ládát, ami fel volt kötve a merevítő gerendákhoz, de aminek ugyanúgy felajánlottak füstötlőt, virágot és lámpásokat, mint az oltáron található házi Isten szobroknak.

Amikor felnyitották a ládát találtak benne 3 Siva Lingam követ. Egyet rubinból, egyet smaragdból és még egyet sárga zafírból. Aztán meg ripsz-ropsz rájöttek, hogy ha elméletileg feldarabolnák azt a három követ, nem lenne annyi pénz, még papíron sem az egész Világ Bankban, hogy meg tudják fizetni. Így most ez az indiai királyfi a világ leggazdagabb embere, mondjuk Ő ezeket a köveket egy múzeumnak adta, hogy megtekinthetőek legyenek.

De visszatérve a Pradosha Vratára, a következők felajánlásakor, ezekre az áldásokra számíthatunk:

Tej-hosszú élet. Joghurt- Jó gyerekek. Méz- gyönyörű énekhang. Rizs liszt- felszabadulás az adósságainktól. Cukornád- Jó egészség, és megszabadulunk az ellenségeinktől. Zöldcitrom leve- felszabadulás a halálfélelemtől. Kókuszdió- Boldogság és mindenféle öröm. Főtt rizs- Királyi élet. Cukor- felszabadulás az ellenségeskedéstől. Szantál pép- Laksmi, a szerencse Istennője kegyét kapjuk. Panchamrita (az 5 nektár: tej, joghurt, ghí, méz, cukor.)- Vagyon. Panchagavya (a tehén 5 nektárja: tej, joghurt, ghí, tehén pisi és tehén kaki.)- felszabadulás minden bűnünktől. Ghí- felszabadulás az újra születéstől.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

6 Responses to Pradosha Vrata Hatások

 1. Visszajelzés: Ma Különleges Siva nap van, mert hétfőre esik a Pradosha Vrata (A mi felajánlásunk nektek egy kis Amla akció) | Bhakti Kutir

 2. Visszajelzés: Ma Pradosha Vrata is van, és Hétfőre is esik… | Bhakti Kutir

 3. Visszajelzés: Pradosha Vrata- Siva Ünnepe Indiában | Bhakti Kutir

 4. moglin szerint:

  Hali!

  Az oltár maga miben áll, mindenképpen szükséges a felajánlásokhoz, vagy anélkül is teljes alázattal kérhető a választott áldás?

  A válaszokat előre is köszönöm!

 5. Visszajelzés: Pradosha Vrata, és milyen hatása van a hét különböző napjain… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .