Pradosha Vrata Hatások

shiva

siva kövek…

Hát akkor közkívánatra:

Klasszikusan Pradosha Vratakor a felajánlás azt jelenti, hogy Sivát megfürdetjük a lent felsorolt dolgokban, de hát szegényes európai körülményeink között nem mindenkinek van Siva Lingamja, vagy Siva szobra.

Viszont a honlapra már jó néhány szép Siva képet feltettem, ha indítatásunk diktálja, nyomtassunk ki egyet és tegyük fel házi oltárunkra, és egy pici, új, csak erre a célra használt pohárban ajánljuk fel olyan japános, sintoista hangulatban a felsoroltak valamelyikét.

Ja, és a Siva Lingamokról jutott eszembe, hogy egy bő 1 évvel ezelőtt egy dél-indiai királyi család kortárs leszármazottja úgy gondolta, hogy a házi templomuk tornyából leszedi azt a ládát, ami fel volt kötve a merevítő gerendákhoz, de aminek ugyanúgy felajánlottak füstötlőt, virágot és lámpásokat, mint az oltáron található házi Isten szobroknak.

Amikor felnyitották a ládát találtak benne 3 Siva Lingam követ. Egyet rubinból, egyet smaragdból és még egyet sárga zafírból. Aztán meg ripsz-ropsz rájöttek, hogy ha elméletileg feldarabolnák azt a három követ, nem lenne annyi pénz, még papíron sem az egész Világ Bankban, hogy meg tudják fizetni. Így most ez az indiai királyfi a világ leggazdagabb embere, mondjuk Ő ezeket a köveket egy múzeumnak adta, hogy megtekinthetőek legyenek.

De visszatérve a Pradosha Vratára, a következők felajánlásakor, ezekre az áldásokra számíthatunk:

Tej-hosszú élet. Joghurt- Jó gyerekek. Méz- gyönyörű énekhang. Rizs liszt- felszabadulás az adósságainktól. Cukornád- Jó egészség, és megszabadulunk az ellenségeinktől. Zöldcitrom leve- felszabadulás a halálfélelemtől. Kókuszdió- Boldogság és mindenféle öröm. Főtt rizs- Királyi élet. Cukor- felszabadulás az ellenségeskedéstől. Szantál pép- Laksmi, a szerencse Istennője kegyét kapjuk. Panchamrita (az 5 nektár: tej, joghurt, ghí, méz, cukor.)- Vagyon. Panchagavya (a tehén 5 nektárja: tej, joghurt, ghí, tehén pisi és tehén kaki.)- felszabadulás minden bűnünktől. Ghí- felszabadulás az újra születéstől.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

6 Responses to Pradosha Vrata Hatások

 1. Visszajelzés: Ma Különleges Siva nap van, mert hétfőre esik a Pradosha Vrata (A mi felajánlásunk nektek egy kis Amla akció) | Bhakti Kutir

 2. Visszajelzés: Ma Pradosha Vrata is van, és Hétfőre is esik… | Bhakti Kutir

 3. Visszajelzés: Pradosha Vrata- Siva Ünnepe Indiában | Bhakti Kutir

 4. moglin szerint:

  Hali!

  Az oltár maga miben áll, mindenképpen szükséges a felajánlásokhoz, vagy anélkül is teljes alázattal kérhető a választott áldás?

  A válaszokat előre is köszönöm!

 5. Visszajelzés: Pradosha Vrata, és milyen hatása van a hét különböző napjain… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük