A Kutir heti Ájurveda receptje: Amla, a vitamin bomba…

amlakiAz amla az Ájurvéda szerint, a tökéletes gyümölcs, mert mind a 6 ízt tartalmazza, amelyek a következők: sós, édes, savanyú, csípős, fanyar és keserű. Harmonizálja mind a 3 dosát, a Vatát és a Pittát főként az édességén keresztül, a Kaphát pedig szárító hatása végett. 

Valamint friss orvosi kutatások egészen fantasztikus dolgokat fedeztek fel ezzel a kis gyümölccsel kapcsolatosan:

Többféle rák megelőzésében és kezelésében is hatékonynak bizonyult, kiváló a csontritkulásra és a reumás ízületi gyulladásra, valamint optimalizálja a szervezetünk különböző reakcióit a programozott sejthalál bekövetkezésekor (pl. apoptózis, oszteoklasztózis esetében).

Állat kísérleteken keresztül az is bizonyíthatóvá vált, hogy az amla hatékony az akut hasnyálmirigy gyulladás kezelésében, és a cukorbetegség gyógyításában is.

Szintén patkány kísérleteknél derült ki, hogy az amla helyreállítja a koleszterin szintet és harmonizálja a májműködést is, és az örökéletű igazság még mindig él, miszerint 1 pici kis amlában 3000 mg C-vitamin halmozódik fel.

Ezen túl az Ájurvédában emésztés serkentőként, szorulás elleni szerként, láz csillapítóként, vértisztítóként, köhögés és aszthma csökentőként, látásjavítóként, szíverősítőként, test és szellem serkentőként, valamint haj erősítőként alkalmazzák.

További 43 gyógyhatású szerrel kombinálva, de főként az amlából állítják elő Csaraka Rishi világhírű Chyawanprash készítményét.

Az amla megtalálható a kínai és a tibeti tradicionális gyógyászatban is.

A Kutir ajánlása, szervezetünk vitamin pótlására: kb. 1 grammnyi amla, 1 pohár zöldség és/vagy gyümölcs lében, egy kevés mézzel és gyömbér porral. Naponta 1x.

Ha rendelnél amlát bevizsgált, biztonságos forrásból, akkor azt itt meg teheted.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Ájurvédikus Készítmények
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

6 Responses to A Kutir heti Ájurveda receptje: Amla, a vitamin bomba…

  1. Visszajelzés: Amlával a téli nyavalyák ellen – Mellesleg ez lehetne egy Abu Patikája is | Bhakti Kutir

  2. Visszajelzés: Ma Különleges Siva nap van, mert hétfőre esik a Pradosha Vrata (A mi felajánlásunk nektek egy kis Amla akció) | Bhakti Kutir

  3. Visszajelzés: Amla télire, avagy az Ájurvéda leghatékonyabb szere vitamin pótlásra… | Bhakti Kutir

  4. Visszajelzés: A 7 Ájurvéda Receptje: Tisztítás Triphalával… | Bhakti Kutir

  5. Visszajelzés: Egy Ájurvéda tipp a nyár végére | Bhakti Kutir

  6. Visszajelzés: Természetes (antiösztrogén) C-vitamin források

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .