Keleti égtáj mágikus ábrája, a Nap területét harmonizáló Ráma Yantra…

Sokáig és sokat kutakodtam, de nem találtam jóféle Nap területet harmonizáló yantrát, amit fel tudtam volna tenni nektek a honlapra. Így egy jó ideig a egy lényegesen egyszerűbb yantra volt fent a Kutir oldalán, a keleti égtáj yantrájának tantrikus verziója.

De most egy grafikus barátommal megcsináltunk egy csodálatos keleti égták yantrát nektek!

Ezt a yantrát bármelyik asztrológiailag jó vasárnapon ki lehet nyomtatni, de minden évben 3 nagyon ideális napunk van ennek a yantra  kinyomtatására, és ezek Ráma király, a Nap dinasztia királyának, és a Napbolygó Istenének napjai. Ezek a napok:

 • Ráma király születésnapja,
 • az a nap amikor győzelmet aratott Rávana felett, felesége, Szita Dévi el rablója felett,
 • Diwali napja, amikor Ráma király haza tért a száműzetésből.

Ha kb. 1 bekezdésbe próbálnám sűríteni a Rámajánát, az egyik legnagyobb Hindu eposzt, akkor az úgy szólna, hogy:

Ráma, még herceg korában Ajodhja trónjának várományosaként, udvari intrikák végett, nemcsak az örökösi helyzetéből lett kitúrva, de még egy 14 éves száműzetésbe is belekeveredett. Száműzetése vége felé egy Sri Lankán élő gonosz király elrabolta feleségét Szitát, és elhurcolta magával a szigetére. Ráma a gonosz király után ered, legyőzi őt csatában, visszaszerzi a nőt. Majd visszatér Ajodhjába, ahol egyik öccse az Ő fennhatósága alatt uralkodott mindaddig amíg Ráma vissza nem tért az Őt megillető trónra.

Egyébként a Hinduk legnagyobb ünnepe, a Diwali is ezt hívatott megünnepelni, Ráma visszatérését saját városába. (De azért olvassátok el a Rámajánát, mert az eléggé leegyszerűsített verzió volt.)

Különben a Diwali mindig az év legerősebb varázslós napja, szóval yantra nyomtatásra is egészen kiváló. Természetesen ez a Ráma/Nap yantra a keleti égtáj védelmező talizmánja, szóval a kinyomtatás után helyezzük fel a keleti falunkra a yantrát.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: Ennek a yantrának a szimbolikus tudnivalói:

 • Természetesen a domináns színek, mind a Nap színei.
 • A yantra közepén lévő csillag, valójában Védikusan a yin-yang ábrázolása. A lefelé ágú háromszög a női princípiumot jeleníti meg. A felfelé ágú háromszög a férfi energia szimbóluma. Ennek a formának a használata az energiák kiegyensúlyozására kerül használatba a yantráknál. A Nap bolygó természetében kegyetlennek számít a védikus asztrológiában, mert a közelébe érkező bolygók materiális hatásait elégeti. Így ezt a szimbólumot általában használják a Nap yantránál.
 • A csillagot körül vevő 8 szirmú lótusz azt szimbolizálja, hogy a Nap áldásos hatása szét árad minden irányba, a fő és a mellék égtájak irányába is.
 • A következő lótusz 12 szirmú, ami a 12 hónap/12 csillagkép szimbóluma. Ugyanis védikusan a Napot 12 külön formában tisztelik, 12 eltérő névvel és tulajdonságokkal felruházva, a szerint, hogy általunk a földről melyik csillagképben látható az égitest.
 • A sarkokban lévő kicsi feliratok a tisztelet mantrái a Nap 12 formájának. Természetesen azokban az irányokban feltüntetve a yantrában, ahol azoknak lenniük kell.
 • A nagy felirat pedig a yantra feltöltéséhez használandó mantra. om ráma rámája namaha. Kinyomtatás után ezt a mantrát legalább 108 x el kell ismételni, a yantrát a jobb kézben tartva. Papír yantrákat évente fel kell tölteni, így a fent említett 3 nap bármelyikén újra ismételjük el ezt a mantrát 108 x, legalább.

Om Tat Sat

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Vasztu
Kiemelt szavak: , , , , , , , .
Közvetlen link.

6 Responses to Keleti égtáj mágikus ábrája, a Nap területét harmonizáló Ráma Yantra…

 1. Visszajelzés: Ma van Ráma Navami, Ráma király születésnapja… | Bhakti Kutir

 2. Visszajelzés: Bhakti Kutir Hírek: Hamarosan megünnepelhetjük Ráma Király születésnapját… | Bhakti Kutir

 3. Visszajelzés: Durga Puja, az Istennő imádat egyik fő ünnepe Indiában… | Bhakti Kutir

 4. Lara Bea Podmaniczky szerint:

  A Kis Hugim elegge komolyan nyomja a photoshoppolast. S mivel buddhista, ezert adhatnal neki Krisnas feladatokat, hogy tiszuljon megjobban 🙂 (Mar voltunk Nalad tobbszor is ketten. Podmaniczky Nora a neve. Facsen (megtanultam ezt a szot is) megtalalod 🙂
  Szep napot!
  Gourangazzunk tovabb, mig lehet 🙂

 5. Visszajelzés: 2021. Október hónap főbb spirituális és asztrológiai napjai… | Bhakti Kutir

 6. Visszajelzés: A nap amikor Ráma legyőzte Rávanát a démonkirályt… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük