2021. Október hónap főbb spirituális és asztrológiai napjai…

nagyon nagy kedvencem ez a kép durgá déviről, jelen esetben a brahmacshárini formájáról. őt imádjuk a 9 napos istennő ünnep 2. napján…

Október 2: Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Október 4: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Október 6: Újhold és kezdődik a Navaratri. Az Istennők imádatának fő ünnepe, ami 9 estén át tart és ilyenkor a férfiak mindennap megajándékozzák kedveseiket egy új ruhával. 9 napon át!

Október 8: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Október 9: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Október 13: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve. Gyógyító Buddha nap, tegyünk az egészségünkért.

Október 14: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Október 15: Ráma király győzelmének napja. Nepálban ez az ünnep az év legfontosabb fesztiválja. Ez a nap a határidő a 2022-es Bhakti Kutir Kalendáriumok megrendelésére

Október 16: Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Október 18: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Október 20: Telihold. Laksmi, a Szerencse Istennőjének napja, valamint kezdődik a Gyertya Gyújtós hónap

Október 22: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Október 26: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Október 27: Dharmacshakra nap, 10 milliószoros nap. Ez az év negyedikés egyben utolsó 10 milliószoros napja. Buddha ezen a napon tért vissza a mennyei bolygókról, miután 3 hónapon át az isteneket tanította a Dharmára. Ezen napok lényege az, hogy bármit teszünk, jót vagy rosszat, annak a karmikus hatása 10 milliószoros!

Október 28: Guru Pusjamrita Jóga. Ez egy ismétlődő nap a Védikus Kalendáriumban, amikor is a csütörtöki nap egybeesik azzal, hogy a Hold a Pushja csillagképen halad át. Ez a nap hihetetlenül kedvező új dolgok elkezdésére, befektetések vagy megtakarítások elindítására, de kiváló ingatlanok és/vagy nemesfémek vásárlására is.

Október 29: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

Om Tat Sat

Baktai Ádám apuka, tanár, pap

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük