Durga Puja, az Istennő imádat egyik fő ünnepe Indiában…

Durga_MahisasuramardiniAz ősz folyamán létezik egy 9 napos ünnepség Indiában, ahol a Védikus kultúra Istennőit tisztelik meg szerte az országban. De Bengálban ahol laktam, leginkább Durga Istennő ünnepeként tartják meg ezt a fesztivál, 9 napon át, egészen addig a napig, amikor is azt ünneplik meg, hogy Ráma király a Rámajána főhőse legyőzte Rávanát a démon királyt

A Siva Purána szerint, Siva, az anyagi teremtés apja, saját bal oldalából kreálta Durgát, hogy együtt megtudják teremteni, majd ha eljött az idő el is tudják pusztítani az univerzumot. Így Durgá Siva örök párja, aki az anyagi világ legfontosabb Istennője, az anyagi teremtés Édesanyja.

Tehát bármit is létre szeretnénk hozni a közeljövőben, úgymond megteremteni, akkor ezalatt a 9 nap alatt rendkívül áldásos az imádságok és lelkigyakorlatok felajánlása, ugyanis különleges áldással bírnak majd tetteink sikerességét nézve.

Durgaa MaaIndiában nagyon sokféle rendszer, imádat és rituálé létezik, de ennek az ünnepségnek a 7. napját, még azok is megtartják, akik nem feltétlen az Istennő imádat követői. Mert ebben a 9 napos ünnepség idején, ez a nap a fő esemény. 2019-ben a Durga Puja Október 4-re esik, és Ő a Teremtő Istennő, a szenvedély kötőerejének Istennője.

Laksmi ünnepe Október 13-án lesz, aki a jóság minőségének Istennője, Ő Krisna szerelme, a fenntartás Istennője. Aztán Október 27-én pedig a Diwali ünnepe lesz terítéken, ami Káli a Fekete Istennő napja, aki a tudatlanság és pusztítás Istennője.

Ezen 3 minőség tiszteletét és a hozzákapcsolódó Istennők napjait minden spiritualitással foglalkozó nép betartja Indiában.

Egyébként az utóbbi időben elkezdtünk a Teliholdak napjain összegyűlni egy kis közösségi tűzszertartás megtartására, és a következő Telihold pont Laksmi Puja napján lesz. Úgye az megvan, hogy Laksmi és Sri Dévi ugyanazok a személyek. Szóval az egész évben ez a legtökéletesebb nap a Sri Yantra beavatására.

Egyébként papír alapú Yantrákat évente kell újratölteni, agyagot és fát 3 évente, ezüstöt 6, aranyat 9, valamint réz Yantrákat 12 évente. Szóval valószínű, hogy ezt a rituálét majd azért elfogjátok végezni jó néhányszor életetek folyamán.

Mondjuk a kristály Sri Yantrákat egy életbe 1x kell beavatni! De persze mindig lehet rátölteni egy kis jó dzsudzsut az ilyen csoda napokon. 

Viszont Október 13, Vasárnap. Ráadásul az egzakt Telihold pillanata este 11 után lesz. Mikor gyűljünk össze? Hajnalban vagy éjszaka?

Itt eltudod olvasni, hogy mire lesz szükséged ahhoz, hogy részt tudjál venni a szertartáson.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..