Mostanában elég sokat lehet olvasgatni a pancsolt sóról, és, hogy a só mennyire egészségtelen. Az Ájurvéda szerint a sós ételek, mint minden más ízű étel is, élettanilag fontos a szervezetünknek. A sós íz vizet tart vissza a szervezetünkben, pótolja az ásványi sókat, lúgosítja a szervezetünket és még egy picit hűti is a szervezetünket. Persze a túlzás semmiben sem jó, de az Ájurvéda annyira fontosnak tartja a só, jóféle fogyasztását, hogy az Ájurvédában azt tartják, hogy minden gyümölcsöt sóval kellene fogyasztanunk, hogy a gyümölcsök savasságát, picit ellen lúgosítsuk a só segítségével.
Persze úgy is megoldhatjuk a só egészséges bevitelét, ha fekete sót használunk, ami még az ízületeinknek is jót tesz, de azért az elég kemény íz világilag.
De megoldhatjuk Japán módszerrel is:
Egy harmad só, egy harmad valamilyen jóféle tengeri alga és egy harmad pirított szezámmag.
Így sózni is tudunk és még egészségesen is megoldhatjuk azt.
Ha tibeti sót használunk, még sok is lesz az egyharmad só!
Om Tat Sat
UI: Ha még új nektek az Abu Patikája koncepció itt elolvashatjátok, hogy miről szól…