Abu Patikája: Japán só recept…

sumoMostanában elég sokat lehet olvasgatni a pancsolt sóról, és, hogy a só mennyire egészségtelen. Az Ájurvéda szerint a sós ételek, mint minden más ízű étel is, élettanilag fontos a szervezetünknek. A sós íz vizet tart vissza a szervezetünkben, pótolja az ásványi sókat, lúgosítja a szervezetünket és még egy picit hűti is a szervezetünket. Persze a túlzás semmiben sem jó, de az Ájurvéda annyira fontosnak tartja a só, jóféle fogyasztását, hogy az Ájurvédában azt tartják, hogy minden gyümölcsöt sóval kellene fogyasztanunk, hogy a gyümölcsök savasságát, picit ellen lúgosítsuk a só segítségével.

Persze úgy is megoldhatjuk a só egészséges bevitelét, ha fekete sót használunk, ami még az ízületeinknek is jót tesz, de azért az elég kemény íz világilag.

De megoldhatjuk Japán módszerrel is:

Egy harmad só, egy harmad valamilyen jóféle tengeri alga és egy harmad pirított szezámmag.  

Így sózni is tudunk és még egészségesen is megoldhatjuk azt.

Ha tibeti sót használunk, még sok is lesz az egyharmad só!

Om Tat Sat

UI: Ha még új nektek az Abu Patikája koncepció itt elolvashatjátok, hogy miről szól…

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvéda
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .