Abu Patikája: Japán só recept…

sumoMostanában elég sokat lehet olvasgatni a pancsolt sóról, és, hogy a só mennyire egészségtelen. Az Ájurvéda szerint a sós ételek, mint minden más ízű étel is, élettanilag fontos a szervezetünknek. A sós íz vizet tart vissza a szervezetünkben, pótolja az ásványi sókat, lúgosítja a szervezetünket és még egy picit hűti is a szervezetünket. Persze a túlzás semmiben sem jó, de az Ájurvéda annyira fontosnak tartja a só, jóféle fogyasztását, hogy az Ájurvédában azt tartják, hogy minden gyümölcsöt sóval kellene fogyasztanunk, hogy a gyümölcsök savasságát, picit ellen lúgosítsuk a só segítségével.

Persze úgy is megoldhatjuk a só egészséges bevitelét, ha fekete sót használunk, ami még az ízületeinknek is jót tesz, de azért az elég kemény íz világilag.

De megoldhatjuk Japán módszerrel is:

Egy harmad só, egy harmad valamilyen jóféle tengeri alga és egy harmad pirított szezámmag.  

Így sózni is tudunk és még egészségesen is megoldhatjuk azt.

Ha tibeti sót használunk, még sok is lesz az egyharmad só!

Om Tat Sat

UI: Ha még új nektek az Abu Patikája koncepció itt elolvashatjátok, hogy miről szól…

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvéda
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük