Június hónap fő eseményei…

Június 1: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint. Tegyünk az egészségünkért!

Június 3: A Gangesz napja. Miután a Védikus kultúrában a Tejutat látják a Gangesz égi folyamának, azt a napot is megünneplik, amikor a Gangesz alá szállt a mi kis bolygónkra. Ez a nap az.

Június 3-5: Mritju Jóga. A mai napon bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve!

Június 5: A harcosok böjtje, tartózkodjunk a gabonaféléktől. Ez az év legfontosabb jógaböjtje. Amennyiben ezt a fogadalmat betartjuk, az elmúlt év összes jógaböjtje, azok is, amelyek nem sikerültek, betartottnak számítanak. 

Június 6: Ráma Dvadaszi. A Rámajána nagy eposz azzal kezdődik, hogy Ráma édesapja, Dasarath különleges felajánlásokat tesz meg, hogy végre gyermeke szülessen. Ez volt az a nap. Majd röpke 9 hónap után megszületett a Jóisten, mint a fia. Szóval ez egy elég különleges nap.

Június 7: Pradosha Vrata, Siva napja. A napnyugtakor végzett lelki gyakorlatok különleges hatással bírnak. Mritju Jóga. A mai napon bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve!

Június 8: Mritju Jóga. A mai napon bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve!

Június 9: Telihold. Sznána Játra, valamint Dharmachakra nap, azaz 10 milliószoros nap!

Június 16: Mritju Jóga. A mai napon bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve!

Június 17: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint. Tegyünk az egészségünkért!

Június 21: Sziddha Jóga. A mai napon bármibe is kezdünk, az sikeres lesz! Valamint Kurma napja, aki Krisna 2. inkarnációja, Aki eljött ebbe a világba. Ez a nap az év legjobb napja, a nyugati égtáj yantrájának kinyomtatására.

Június 22: Pradosha Vrata, Siva napja. A napnyugtakor végzett lelki gyakorlatok különleges hatással bírnak.

Június 23: Újhold.

Június 24: Gundicsa Templom Tisztítás. A Szekér Fesztivál menete az, hogy Krisnát és testvéreit a nagy templomból hatalmas szekereken átviszik a néhány kilométerre lévő Gundicsa Templomba. A jó Isten érkezése előtt persze teljesen haptákba vágják a templomot, ami nem csak a fizikai teljes kitakarításából áll a templomnak, de a belső a megtisztulás szimbóluma is. Egyszóval egy jó nap arra, hogy belül is jól megtisztítsuk magunkat, de arra is, hogy az otthoni kis házi oltárunkat is haptákba vágjuk.

Június 25: Rátha Játra – Szekér Fesztivál. Az eredeti Szekér Fesztivál Puriból ered, egy kelet indiai, óceánparti kis városból. Minden évben új szekereket építenek és gigantikusakat. Dzsagannáth szekere 24, Balaráma 22 és Szubhadra 20 kereken gördül végig a városkán, a majd 100 méter széles fő utcán. A világ sok-sok országában megtekinthető a Szekér Fesztivál felvonulása a Krisna hívők szervezésében.

Június 28: Skanda napja. Skanda, Siva és Párvati fia. Ő a háború Istene a Védákban, és Ő az Istenek hadseregeinek parancsnoka. De nemcsak harccal kapcsolatos az Ő tevékenysége, hanem Ő az, aki megáldja a Jóga gyakorlókat a jóga által kifejleszthető különleges képességgel.  

Valamint, az éves méregtelenítési programban Június hava a májhoz tartozik, így ha ezen a szervünkön dolgozunk, könnyebb lesz maradandó hatást elérni. Az én szerény személyem ajánlása a Neem fogyasztása. Nekem bevált, 6 maláriás roham és 2 fertőző májgyulladás után, semmi baja a májamnak, és Neem-et szedtem.

Om Sat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Vasztu, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük