A Védákhoz erősen kötődő tudományokat, mint pl. az asztrológiát Védangaként, vagyis a Védák végtagjaiként ismerték el az ősi Indiában…

Az elmúlt időszakban egyre többen érdeklődnek mélyebben az ősi indiai spirituális kultúra irányában. Sőt egyre többször azt kérdezik tőlem, hogy: “Olyan széles a Védikus irodalomban foglalt tudományok tárháza, melyiket kezdjem el tanulni?”

És az ehhez hasonló érdeklődés jön általában civilektől is és profiktól is egyaránt. Persze egészen elképesztő motivációk és érdekek mentén is húzódhatnak az ilyesfajta kérdések (múltkor egy jóga oktató cakli-pakli közölte, hogy ő azért akar Ájurvédát tanulni tőlem, hogy “lenyomja a konkurenciát formáló többi jógaoktatót tudásban, hogy ezáltal is felül tudja magát marketingelni”).

De hát Krisna is ezt mondja a Bhagavad Gitában, hogy 4 féle ember fordul  a spirituális tudás felé. A kíváncsi, a szenvedő és ebből eredendően alternatívát kereső, az anyagi javakra számító és, akit valóban az Abszolút Igazság érdekel.

Ezt megszólítva kerülne terítékre egy abszolút bemutató szintű előadás sorozat, kint a parkban,  ahol bele kóstolhatunk és megismerkedhetünk a Védikus tudományok alapjaival. Így akár könnyebb is lehet a választás jövendőbéli tanulmányaink irányába.

A Kutirban úgy is újra indul majd Szeptemberben és Novemberben:

Július 1-15: Bemutatkozik “a Védák misztikus tudományai” előadás sorozat.  5 alkalmas. Az 5 alkalom után Védanga Vidja Prakásika títulust kaptok, ami azt jelenti, hogy “az aki fényt tud vetni a Védangák tudományára”.

Időpontok és tematika:

  • Július 1: 09.00-12.00 óra. Ájurvéda: az egyedi alkatok 6 fő permutációi. Vata, Pitta, Kapha, Vata-Pitta, Vata-Kapha és Pitta-Kapha. Tünetek és kezelések. Ez az óra már érthető lesz egy kevés Ájurvédikus előélettel is. De alapvetően ez egy olyan előadás, ami meg áll önmagában is. Fel fogjuk dolgozni az Ájurvéda tudományának egy teljes részét, mind az alkati problémák felismerése, mind a problémák kezelésének szempontjából.
  • Július 7: 17.00-20.00 óra. Védikus Számmisztika, valamint a Numeroszkópiás térkép felállítása és értelmezése. Az előadás végére egy teljes képet kapunk a Védikus számmisztika rendszeréről, és képesek leszünk alapvető megállapításokra is saját magunk és mások születési adataiból. Valamint kifogjuk tudni számolni, hol tartunk a 9 éves ciklusainkban, és, hogy milyen erőfeszítésekkel tudjuk optimalizálni egyes éveinket.
  • Július 8: 09.00-12.00 óra. Vasztu Shásztra. Bemutatkozik a Védikus építészet és térrendezés művészete. Hogyan teremtsünk harmóniát az életterünkben. Valamint, megtanuljuk az otthonaink és munkahelyeink különböző területének ideális tájolását is.
  • Július 14: 17.00-20.00 óra. Bemutatkozik a Védikus Asztrológia. A világ első csillagászati rendszerének elemzése és alkalmazása. Az előadás folyamán bemutatásra kerül az asztrológia tudományának működési elvei, valamint tisztába fogunk kerülni az asztrológiai rendszer alapfogalmaival, mint pl. házak, jegyek, aszcendens, stb…
  • Július 15: 09.00-12.00 óra. Hatha Jóga az egyensúly művészete. Egy mai napig releváns 5000 éves életviteli rendszer tudományos háttere. 1 órát jógázunk, majd 2 órát beszélgetünk a jóga rendszerének felépítéséről.

Tudnivalók:

  • Az előadásokat Baktai Ádám tartja.
  • Kint a Feneketlen tónál, a Hemingway étterem mögött. Budapest, XI. kerület.
  • Az előadás díja 22,500 forint lesz, egyben kifizetve. Alkalmanként 6000 forint / előadás.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

UI: Egy kicsit bővítettünk az előadások számán, itt megtaláljátok az újdonságokat.

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Bhakti Kutir, Jóga, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük