Bhakti Kutir Bindhu: Hála kontra boldogság érzet…

Most már ezt pedzegetik a nyugati kutatások is, míg az Ájurvédikus lélektan szerint, ez mindig is így volt. Mármint az, hogy a hála érzete sokkal, de sokkal több boldogság hormont szabadít fel bennünk, mint maga az öröm érzete.

Sőt annak érdekében, hogy teljes legyen a történet, akkor előállnék a hála definíciójával is, az Ájurvéda szerint:

A hála nem az, hogy kérünk valamit, megkapjuk és aztán azt meg is köszönjük. Ez inkább a jól neveltséggel kapcsolódik. A hála az, amikor észrevesszük, hogy mi mindent kapunk vagy kaptunk az élettől, a szeretteinktől, a tanárainktól, az égiektől és ezért hálásak vagyunk.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Bhakti Kutir Bindhu: Rövid spirituális inspirációk, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük