Japánban, Kínában, Koreában van egy közmondás, ami így szól:
Tavasszal együnk virágot, rügyet, friss hajtást. Nyáron együnk leveleket. Ősszel fogyasszunk bogyókat és gyümölcsöt. Télen pedig gyökereket!
- Szóval tavasszal az lenne a lényeg, hogy együnk friss hajtásokat, amelyek tele vannak élettel, hogy véget vessünk a téli punyadásos, hibernációnak!
- Nyáron együnk leveleket, és könnyű eleségeket, hiszen a melegben úgy sem kívánjuk a nehéz ételeket!
- Ősszel együnk gyümölcsöt és bogyókat, hogy feltöltsük magunkat vitaminokkal és minden más jóval a hideg időszakra!
- Télen pedig együnk gyökereket, gumókat mert magas a táp értékük és jól tartósíthatóak!
Összefoglalva együk azt, amit az anya természet biztosít számunkra!
Om Tat Sat
Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus kultúrtudományok szakértője