Étkezés az ősi távol-keleti tradíciók szerint…

Japánban, Kínában, Koreában van egy közmondás, ami így szól:

Tavasszal együnk virágot, rügyet, friss hajtást. Nyáron együnk leveleket. Ősszel fogyasszunk bogyókat és gyümölcsöt. Télen pedig gyökereket! 

  • Szóval tavasszal az lenne a lényeg, hogy együnk friss hajtásokat, amelyek tele vannak élettel, hogy véget vessünk a téli punyadásos, hibernációnak!
  • Nyáron együnk leveleket, és könnyű eleségeket, hiszen a melegben úgy sem kívánjuk a nehéz ételeket!
  • Ősszel együnk gyümölcsöt és bogyókat, hogy feltöltsük magunkat vitaminokkal és minden más jóval a hideg időszakra!
  • Télen pedig együnk gyökereket, gumókat mert magas a táp értékük és jól tartósíthatóak!

Összefoglalva együk azt, amit az anya természet biztosít számunkra!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus kultúrtudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvéda, Ájurvédikus/Vegás Főzőcske, Blog/Gasztro Blog, Gasztro Blog Vegáknak, Saját Szektánk Értékrendje
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük