Egy Ájurvédikus téli nasi, és még a gyerekek is megeszik…

Mostanában elég sokszor szoktam azt hangoztatni, hogy az őseink mind Ájurvédikusan éltek! Hiszen ők betartották a természet törvényeit.

Télen amikor nem volt friss növény csíráztattak, mert az friss vitamint juttatott a szervezetbe. A nyár folyamán savanyúságokat tettek el télire, mert az erjesztett finomságok fokozzák az emésztést, hiszen télen általában nehezebb ételeket kíván a szervezetünk, hogy fenn tudja tartani az ideális testhőmérsékletet a hidegek ellenére. Valamint az erjesztés csökkenti a zöldségek fehérje tartalmát is, ami esetlegesen fokozhatja a gyulladást szervezetünkbe, ami azért a nem tájidegen a téli szakaszban.

Szóval az őseink, és itt ország, világ, kontinens függetlenül nyilatkoznék, mind tudták, hogy mit és hogyan kell csinálni, hogy az ne menjen ellen a természet törvényeinek. 

Pont ezért úgy gondolom, hogy a következő recept is belefér, amit egyébként Görögországban lestem el, amikor ott éltem, hiszen az alapanyag választás és az összetevők kombinációja, totál Ájurvédikus!

A recept egyszerű: szimplán felvágjuk az almát, majd meghintjük egy kis fahéjjal, barna nádcukorral vagy mézzel és egy kis citromlével!

És, hogy miért merem azt állítani, hogy a gyerekek ezt megeszik?

Mert már többször is volt olyan, hogy a nagyobbik fiam osztályában mi voltunk a gyümölcsfelelősök, és ezt vittük be a kis mackóknak, amit mindig, maradéktalanul elpusztítottak!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvéda, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák, Blog/Gasztro Blog, Gasztro Blog Vegáknak
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük