Hogyan hagyja el a világunkat egy Jógi?!

2014. Február 5.én, Adelaide, Ausztráliában, reggel 3 óra 33 perckor elhagyta ezt a világot szeretett Mesterem, Srimán Bimala Prasad Adhikari.

Az én szememben Ő egy olyan mester volt a spiritualitás terén, aki már megtudta választani a halálának idejét. Mármint azt az idősávot, amikor már várhatóvá válik az eltávozás.

Krisna azt mondja a Bhagavad Gita 8. fejezetének 24. versében, hogy egy Jógi akkor hagyja el ezt a világot örökre, ha úgy megy el, hogy ha a Nap a föld északi pályáján halad, növekvő Hold idején, kedvező időpontban és hajnalban, vagy a nappal folyamán.

  • Az a szakasz amikor a Föld úgy fordul, hogy az északi félteke közelebb kerül a Naphoz, sokkal kedvezőbb minden földlakó számára. Ez Január közepétől Július közepéig tart.
  • 2014-ben Február 4-én volt Vaszanta Pancsami, a csillagászati tavasz első napja, amely nap a Tudás Istennőjének napja is, Szaraszvati Dévi napja. De Védikusan a napok napkeltétől napkeltéig tartanak, nem éjféltől éjfélig. Szóval ezen a kedvező napon hagyta el a világot drága Mesterem. Ez nap egyébként 5 nappal van újhold után, tehát a növekvő Hold szakasz is adott volt.
  • Napi lebontásban pedig a reggel 2-től 6-ig időszak a Vatához kapcsolódik, így a napszak könnyűsége miatt rendkívül alkalmas spirituális tevékenységekre, nem hiába kelnek korán a spiritualisták és a szerzetesek.
  • Valamint a hajnali 3.33 sem véletlenszerű. Hiszen 3×3=9. Kilenc, mint befejező szám, mint mindennek a vége, stb.

Szóval drága Mesterem, olyan napon és időben ment el, amikor adott volt a kiszabadulás ebből a világból. Nem beszélve arról, hogy vagy egy fél tucat mester született vagy távozott el ezen a napon a mi spirituális ágazatunkból.

Így mennek el a Jógik, le a kalappal!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhagavad Gita, a Jóga szentírás, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

One Response to Hogyan hagyja el a világunkat egy Jógi?!

  1. Visszajelzés: Azt a napot, amikor lepihennek az Istenek, Guru Purnimának is hívják! A mesterek teliholdjának… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük