Hogyan hagyja el a világunkat egy Jógi?!

2014. Február 5.én, Adelaide, Ausztráliában, reggel 3 óra 33 perckor elhagyta ezt a világot szeretett Mesterem, Srimán Bimala Prasad Adhikari.

Az én szememben Ő egy olyan mester volt a spiritualitás terén, aki már megtudta választani a halálának idejét. Mármint azt az idősávot, amikor már várhatóvá válik az eltávozás.

Krisna azt mondja a Bhagavad Gita 8. fejezetének 24. versében, hogy egy Jógi akkor hagyja el ezt a világot örökre, ha úgy megy el, hogy ha a Nap a föld északi pályáján halad, növekvő Hold idején, kedvező időpontban és hajnalban, vagy a nappal folyamán.

  • Az a szakasz amikor a Föld úgy fordul, hogy az északi félteke közelebb kerül a Naphoz, sokkal kedvezőbb minden földlakó számára. Ez Január közepétől Július közepéig tart.
  • 2014-ben Február 4-én volt Vaszanta Pancsami, a csillagászati tavasz első napja, amely nap a Tudás Istennőjének napja is, Szaraszvati Dévi napja. De Védikusan a napok napkeltétől napkeltéig tartanak, nem éjféltől éjfélig. Szóval ezen a kedvező napon hagyta el a világot drága Mesterem. Ez nap egyébként 5 nappal van újhold után, tehát a növekvő Hold szakasz is adott volt.
  • Napi lebontásban pedig a reggel 2-től 6-ig időszak a Vatához kapcsolódik, így a napszak könnyűsége miatt rendkívül alkalmas spirituális tevékenységekre, nem hiába kelnek korán a spiritualisták és a szerzetesek.
  • Valamint a hajnali 3.33 sem véletlenszerű. Hiszen 3×3=9. Kilenc, mint befejező szám, mint mindennek a vége, stb.

Szóval drága Mesterem, olyan napon és időben ment el, amikor adott volt a kiszabadulás ebből a világból. Nem beszélve arról, hogy vagy egy fél tucat mester született vagy távozott el ezen a napon a mi spirituális ágazatunkból.

Így mennek el a Jógik, le a kalappal!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhagavad Gita, a Jóga szentírás, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük