December hónap főbb spirituális napjai…

jai_jagannathDecember 3: Sziddha Jóga  (A bejegyzés végén megtaláljátok azt a linket, ahol bővebben is olvashattok a Sziddha és Mrityu Jóga napokról.)

December 4: Viváha Pancsami a nap, amikor Ráma és Szíta, a Rámajána eposz hősei összeházasodtak.

December 5: A nap, amikor a jó Isten új ruhát kap.

December 7: Mrityu Jóga,  de Gyógyító Buddha nap is, tegyünk az egészségünkért.

December 8: Mrityu Jóga.

December 10: Jóga böjt, tartózkodás a gabonaféléktől. Valamint ezen a napon mesélte el Krisna a Bhagavad Gitát, barátjának Arjunának.

December 12: Siva napja, a napnyugtakor végzett lelkigyakorlatok különleges hatásokkal bírnak.

December 13: Telihold.

December 17: Sziddha Jóga. Az eredeti Bhakti Kutir egyik alapítójának, Bhaktisziddhanta Szaraszvati eltávozásának napja. Amikor Ő Kalkuttában elhagyta ezt a világot, minden óra megállt az épületben, mind a kar és mind a faliórák is.

December 21-22: Mrityu Jóga.

December 21: Gyógyító Buddha nap, tegyünk az egészségünkért.

December 24: Szenteste és jóga böjt tartózkodjunk a gabonaféléktől. 

December 26: Siva napja, a napnyugtakor végzett lelkigyakorlatok különleges hatásokkal bírnak.

December 29: Mrityu Jóga.

December 30: Sziddha Jóga.

December hónap egészség megőrző receptje: A vékonybélhez kötődő hónap. A különféle ételek és gyógynövények legnagyobb százaléka már a gyomorban ellövi hatásának nagy részét, és szinte már semmi sem marad a vékonybél szakaszában történő felszívódásra. De ez nem így van az asafoetidával, magyarul a bűzaszattal. Ez egy hétköznapi fűszer, ami egy fa gyantája valójában, és így nem bomlik szét a gyomorban, hiába is van 2 – 2 és fél órát az étel ott az emésztés első szakaszában. Az asafoetida, Hing néven lesz könnyű megtalálni az ázsiai boltokban, kibírja az első rohamot, és valójában az emésztés második szakaszában, a vékonybélben fejti ki emésztés serkentő hatásait. Szóval vagy tablettában, vagy egyszerűen a mindennapi főzésünkhöz használjunk Hing-et bátran.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

UI: Sziddha és Mrityu napok a Védikus Asztrológiában.

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák, Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük