December hónap főbb spirituális napjai…

jai_jagannathDecember 3: Sziddha Jóga  (A bejegyzés végén megtaláljátok azt a linket, ahol bővebben is olvashattok a Sziddha és Mrityu Jóga napokról.)

December 4: Viváha Pancsami a nap, amikor Ráma és Szíta, a Rámajána eposz hősei összeházasodtak.

December 5: A nap, amikor a jó Isten új ruhát kap.

December 7: Mrityu Jóga,  de Gyógyító Buddha nap is, tegyünk az egészségünkért.

December 8: Mrityu Jóga.

December 10: Jóga böjt, tartózkodás a gabonaféléktől. Valamint ezen a napon mesélte el Krisna a Bhagavad Gitát, barátjának Arjunának.

December 12: Siva napja, a napnyugtakor végzett lelkigyakorlatok különleges hatásokkal bírnak.

December 13: Telihold.

December 17: Sziddha Jóga. Az eredeti Bhakti Kutir egyik alapítójának, Bhaktisziddhanta Szaraszvati eltávozásának napja. Amikor Ő Kalkuttában elhagyta ezt a világot, minden óra megállt az épületben, mind a kar és mind a faliórák is.

December 21-22: Mrityu Jóga.

December 21: Gyógyító Buddha nap, tegyünk az egészségünkért.

December 24: Szenteste és jóga böjt tartózkodjunk a gabonaféléktől. 

December 26: Siva napja, a napnyugtakor végzett lelkigyakorlatok különleges hatásokkal bírnak.

December 29: Mrityu Jóga.

December 30: Sziddha Jóga.

December hónap egészség megőrző receptje: A vékonybélhez kötődő hónap. A különféle ételek és gyógynövények legnagyobb százaléka már a gyomorban ellövi hatásának nagy részét, és szinte már semmi sem marad a vékonybél szakaszában történő felszívódásra. De ez nem így van az asafoetidával, magyarul a bűzaszattal. Ez egy hétköznapi fűszer, ami egy fa gyantája valójában, és így nem bomlik szét a gyomorban, hiába is van 2 – 2 és fél órát az étel ott az emésztés első szakaszában. Az asafoetida, Hing néven lesz könnyű megtalálni az ázsiai boltokban, kibírja az első rohamot, és valójában az emésztés második szakaszában, a vékonybélben fejti ki emésztés serkentő hatásait. Szóval vagy tablettában, vagy egyszerűen a mindennapi főzésünkhöz használjunk Hing-et bátran.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

UI: Sziddha és Mrityu napok a Védikus Asztrológiában.

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák, Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük