Bhakti Kutir Kőrkép: Ez a nyár, ősz és tél, Baktai bácsi most regél…Vajon mi lesz a Kutirral nyáron, és ősszel!

kutirElőször is tudna nekem valaki jövőre szólni kb. ilyenkor, mert mindamellett hogy ma 13 nappal vagyunk Újhold után és így Siva napja van, ma van a bengáli spirituális kultúra egyik legszebb ünnepe.

Ezen a napon Panihati városkájában most már több mint 500 éve az a szokás, hogy puffasztott és lapított rizsből készített ételekkel vendégelik meg egymást az emberek. Készítenek sós és édes dolgokat, a joghurtos-római köményestől, a tejes-mangós-cukrosig.

Ezt meg kellene ünnepelnünk a Kutirban a jövőre nézve!

Nálunk az élet mindig egyszerre indul meg minden területen, így még mindig várnotok kell, hogy mi lesz a Kutir nyári működésével. Tegnap óta érdi lakosok lettünk, a kisfiunk új oviba jár, és most egyetlen egy dolog biztos a Kutirban, jó kettő, holnap reggel lesz olajos jóga és jövő vasárnap, azaz Június 30-án lesz egy kis záró eszem-iszom dinom-dánom, egy aukcióval egybe kötve.

Egyrészről, szeretnénk mindentől megszabadulni, másrészről pedig méltóam befejezni a Kutir Barcsay utcás szakaszát. Persze csak szólok, hogy egy barátunk szólt, hogy lehet, hogy vinné tovább a termet, és akkor jó lenne, hogy legyenek már azonnal bérlői, szóval lehet, hogy még lesz Kutiros itt folytatás, de hát még olyan messze van a jövő hét vége.

Ami változik, persze az az, hogy a nálunk vásárolt jóga bérletek újra határidő nélkül lesznek lejárhatóak, és ha ne adj Isten a szabadban jógáznánk egy pár hetet a nyáron az a Bhakti Kutir tagságba nem számít bele letöltött időnek az egy évből.

De, ami tuti, 2013. Június 30. reggel 10 órától az aukció, ami meg maradtból, mert a vaterán ránk jöttek és visznek mindent, de ha már kinéztél valamit, akkor nyugodtan szólj és elrakjuk nektek vasárnapig! És az aukció után eszünk, iszunk, mulatunk, ha szeretnétek a közösséget meglepni saját készítésű vegás receptitekkel, vagy esetleg felvágni főző tudományotokkal, akkor a helyszínen legtöbb szavazatott étel készítője kap egy vászon képet ajándékba, valamelyik hindu Istenkéről.

És, hogy egyértelmű legyen a folytatás:

Augusztus 10-11: Egy részről szuper nap, mert Vasárnap lesz Garuda születésnapja, másrészről akkor kezdjük a Zen Shiatsu tanfolyamot! Mit szólnátok ahhoz, ha az első vagy esetleg minden hétvége Érden lenne a házunkban, a Bhakti Bhavan-ban? Havi egy hétvége Érden gondolom belefér, és az előnye az lenne, hogy együtt főznénk magunknak ebédet, még akkor plusz 10 ázsiai ebédet is megtanulhatnánk főzni is. Hm? Pluszba a Mangi, meg a Nagy Károly, akik lehet, hogy jönnének, mert már jelezték, ők autóval közlekednek egyikőjük Budáról, másikjuk Pestről szóval össze is lehet, beszélni.

Szeptember 16: Kezdjük a szokásos éves Taoista Jóga tanfolyamunkat, és ne aggódjatok, amikor én Nepálba leszek 2 hétre a Kutirhoz hűen szuper helyettesítőm lesz, egy régész hölgy, a Sey Niki! Tdujátok a Kutirban , ahol orvosok és gyógytornászok, ahol magyar és világbajnokok tartják a foglalkozásokat tartani kell az ívet!

Október 18: Laksmi Puja napján, a gyertyagyújtogatós nap kezdetekor Hatha Jóga oktató képzést fogunk kezdeni a Kutirban. Mint legutóbb a képzés 1 éves lesz, és 3 hetente fogunk találkozni 6 órára.

Ami új lesz, hogy a tanfolyam után hozzá lesznek kötve Kismama, Babamama, Gyermek, Női és Páros Jóga oktatások is, mert így akkor a teljes repertoár el lesz sajátítható 2 év alatt, persze opcionálisan, mármint, hogy kit mi érdekel.

Szóval Bhakti Kutir van, volt és lesz, mert már van vagy 111 éve, és nekem még van hátra vagy 70 évem. Lehet, hogy picit bővülünk, mert ha az érdi oktatás nektek bejön, akkor feltámaszthatjuk a Bhakti Bhavan (A szeretet lakhelye) 131 éves elképzelését is, amit a Bhakti Kutir koncepció megálmodói még 1882-ben elkezdtek, a Bhakti Kutir előtt 20 évvel. És ha minden flottul megy, akkor őszre már lesz egy olyan hihetetlenül színvonalas hely, amit persze máshogy fognak hívni, de nekem mindig a Bhakti Mahal jut eszembe róla, ami a „Szeretet Palotája” kifejezés szanszkrit megfelelője.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: Ja és persze megyünk Nepálba is!!!

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Jóga, Shiatsu, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük