Taoista edzésekkel és szertartástannal bővül a Július 1-15 közötti Védikus Miszticizmus tanfolyam…

Kicsit bővítjük a Július 1-16ig tartó kurzust, 3 db előadással, de főként 2 indok végett:

1: Kiderült számomra, hogy vannak olyan elvetemültek, akik akár Pécs magasságából is felszoktak jönni 1-1 db előadásra. Így ha sűrítünk a programon, nekik jobb lesz majd a feljövetel.

2: Minden évben elég sokan szokták azt kérni, hogy a Kutir színeiben szervezzük meg a Tai Chi kurzust, meg a Taoista Hosszúbot kurzust, stb.. Ne haragudjatok, a Tai Chit már nem tudom bevállalni idénre, de az 1-1 alkalmas Taoista előadásokat szívesen bedobom a buliba.

Valamint egyre több Jógás merül egyre mélyebbre a Jóga gyakorlás spirituális gyakorlataiba is, szóval nekik meg egy kis mini pudzsa tanfolyammal kedveskednék, azaz, hogy végezzünk hiteles szertartásokat házi oltárainkon, vagy esetlegesen hogyan folyamodjunk mások áldásért.

Viszont azt tudnotok kell, hogy beavatások híján (mármint a ti részetekről híján) én nem tudok nektek megtanítani Védikus szertartásokat, én is kb. 3 év ministrálás, különféle szolgálatok és miegymás után tanulhattam csak meg ezeket a rítusokat, így egy Pancsaratrikus rendszert fogok nektek megtanítani, ami a Védikus és a Tantrikus rítusok keverékéből született meg.

De most nem kezdek el szakmázni, íme a már bővített oktatási program Július első 2 hetére:

Július 1-16: Bemutatkozik “a Védák misztikus tudományai” előadás sorozat.  5 alkalmas. Az 5 alkalom után Védanga Vidja Prakásika títulust kaptok, ami azt jelenti, hogy “az, aki fényt tud vetni a Védangák tudományára”.

Időpontok és tematika:

 • Július 1: 09.00-12.00 óra. Ájurvéda, az alkatok 6 fő permutációi. Vata, Pitta, Kapha, Vata-Pitta, Vata-Kapha és Pitta-Kapha. Tünetek és kezelések. Ez az óra már érthető lesz egy kevés Ájurvédikus előélettel is. De alapvetően ez egy olyan előadás, ami meg áll önmagában is. Fel fogjuk dolgozni az Ájurvéda tudományának egy teljes részét, mind az alkati problémák felismerése, mind a problémák kezelésének szempontjából.
 • Július 1: 12.00-13.30 óra. Taoista önmasszázs tanfolyam. Magad ura, ha szolgád nincsen jeligére. Itt bővebben is tudtok erről olvasni.
 • Július 7: 17.00-20.00 óra. Védikus Számmisztika, valamint a Numeroszkóp felállítása és értelmezése. Az előadás végére egy teljes képet kapunk a Védikus számmisztika rendszeréről, és képesek leszünk alapvető megállapításokra is saját magunk és mások születési adataiból.
 • Július 8: 09.00-12.00 óra. Vasztu Shásztra. Bemutatkozik a Védikus építészet és térrendezés művészete. Hogyan teremtsünk harmóniát az életterünkben. Valamint, megtanuljuk az otthonaink és munkahelyeink különböző területének ideális tájolását is.
 • Július 8: 12.00-ameddig át nem vesszük a teljes anyagot. Pancsaratrikus szertartás tan.
 • Július 14: 17.00-20.00 óra. Bemutatkozik a Védikus Asztrológia. A világ első csillagászati rendszerének elemzése és alkalmazása. Az előadás folyamán bemutatásra kerül az asztrológia tudományának működési elvei, valamint tisztába fogunk kerülni az asztrológiai rendszer alapfogalmaival, mint pl. házak, jegyek, aszcendens, stb…
 • Július 15: 09.00-12.00 óra. Hatha Jóga az egyensúly művészete. Egy mai napig releváns 5000 éves életviteli rendszer tudományos háttere. 1 órát jógázunk, majd 2 órát beszélgetünk a jóga rendszerének felépítéséről.
 • Július 15: 12.00-13.30 óra. Taoista hosszúbot torna. (Hosszú botot hozzatok magatokkal.) Egy egyszerű eszközös torna sor, hátra hagyva Taoista remeték által, ami elképesztő módon nyújtja és mobilizálja a vállainkat és csípőinket. 26 db gyakorlat kipróbálása és leírása lesz terítéken.

Tudnivalók:

 • Az előadásokat Baktai Ádám tartja.
 • Kint a Feneketlen tónál, a Hemingway étterem mögött. Budapest, XI. kerület.
 • A teljes Védanga előadás díja 22,500 forint lesz, egyben kifizetve. De alkalmanként is be lehet látogatni az előadásokra. 6000 forint / előadás.
 • A Taoista edzések 1700/2700 forint árban lesznek, a teljes Védanga előadásra járók és az alkalmi becsatlakozók között.
 • A szertartástan órát felajánlásos rendszerben tudjátok majd meghálálni.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
Kategória: Bhakti Kutir | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük