A komolyan kezdő Hatha Jóga tanfolyam tematikája…

yogeshvaraÁltalában ezt az oktatást hetente egy alkalommal tűzzük az órarendünkbe, de most a következő karantén valószínűsége miatt, idén 2020-ban, heti 2 alkalommal fogunk összegyűlni, gyakorolni.

Szeptember 10-én kezdünk csütörtökön, és onnantól kezdve hétfőnként és csütörtökönként fogunk találkozni, 18.30-as kezdéssel! 

Arra kellene felkészülnötök tündérek, hogy minden alkalommal egy 30 perces elmélettel fogunk kezdeni, hogy az azt követő 60 perces gyakorlás folyamán tudjuk, hogy mire kell majd oda figyelnünk!

Jegyzetfüzet és tollat hozzatok magatokkal.

Az oktatás tematikája:

  • 1. alkalom: A hatha jóga hatása a vázrendszerünkre, terhet viselő ízületeinkre. Erősítés és felszabadítás egyszerre!
  • 2. alkalom: Hatha jóga és a gerinc.
  • 3. alkalom: Nyak, vállak, karok és felhát. Miért van sokkal kevesebb gyakorlat a vállakra, mint a csípőkre, pedig mindkettő gömb ízület. Miért érdemes nyaki és váll gyakorlatokat egy megadott sorrendben végezni. (Terhelés tematika, izom elsőbbség rendje, stb…)
  • 4. alkalom: Közép hát, és az ehhez köthető emésztés és immunrendszer.
  • 5-6. alkalom: Alhát, csípők, térdek és bokák. Hogyan javítja a járásunkat, de még a csont deformációkat is a lábainkban a hatha jóga. Ugyanazok a gyakorlatok tényleg a egy kicsit másként hatnak a hölgyekre és az urakra?
  • 7. alkalom: A hatha jóga különleges hatásai belsőnkre nézve. Nyirokkeringés, szövetek egyensúlya hajlékonyság és tónus szempontjából, stb… Tényleg elkerülhető korunk nyugati világának két legnagyobb veszedelme a hatha jógával?
  • 8. alkalom: Jóga és a tudat. Miként hat a hatha jóga gyakorlás az agyunkra és az elménkre.
  • 9. alkalom: Amennyibe a hatha jóga a mi utunk, miként lehet elérni a tökéletes harmóniát a Jóga gyakorlásával. (“Csak azért mert valaki nem a mi utunkat járja, nem biztos, hogy el van tévedve.” – Őszentsége a XIV. Dalai Láma)

Na, erre várlak benneteket szeretettel,

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

UI: Helyszín, árak, időpont itt bővebben

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Jóga
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

2 Responses to A komolyan kezdő Hatha Jóga tanfolyam tematikája…

  1. Visszajelzés: Őszi és Téli Programok: Jóga kezdőknek, komolyan kezdőknek… | Bhakti Kutir

  2. Visszajelzés: Szeptember hónap főbb eseményei és spirituális napjai… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük