A komolyan kezdő Hatha Jóga tanfolyam tematikája…

yogeshvaraÁltalában ezt az oktatást hetente egy alkalommal tűzzük az órarendünkbe, de most a következő karantén valószínűsége miatt, idén 2020-ban, heti 2 alkalommal fogunk összegyűlni, gyakorolni.

Szeptember 10-én kezdünk csütörtökön, és onnantól kezdve hétfőnként és csütörtökönként fogunk találkozni, 18.30-as kezdéssel! 

Arra kellene felkészülnötök tündérek, hogy minden alkalommal egy 30 perces elmélettel fogunk kezdeni, hogy az azt követő 60 perces gyakorlás folyamán tudjuk, hogy mire kell majd oda figyelnünk!

Jegyzetfüzet és tollat hozzatok magatokkal.

Az oktatás tematikája:

  • 1. alkalom: A hatha jóga hatása a vázrendszerünkre, terhet viselő ízületeinkre. Erősítés és felszabadítás egyszerre!
  • 2. alkalom: Hatha jóga és a gerinc.
  • 3. alkalom: Nyak, vállak, karok és felhát. Miért van sokkal kevesebb gyakorlat a vállakra, mint a csípőkre, pedig mindkettő gömb ízület. Miért érdemes nyaki és váll gyakorlatokat egy megadott sorrendben végezni. (Terhelés tematika, izom elsőbbség rendje, stb…)
  • 4. alkalom: Közép hát, és az ehhez köthető emésztés és immunrendszer.
  • 5-6. alkalom: Alhát, csípők, térdek és bokák. Hogyan javítja a járásunkat, de még a csont deformációkat is a lábainkban a hatha jóga. Ugyanazok a gyakorlatok tényleg a egy kicsit másként hatnak a hölgyekre és az urakra?
  • 7. alkalom: A hatha jóga különleges hatásai belsőnkre nézve. Nyirokkeringés, szövetek egyensúlya hajlékonyság és tónus szempontjából, stb… Tényleg elkerülhető korunk nyugati világának két legnagyobb veszedelme a hatha jógával?
  • 8. alkalom: Jóga és a tudat. Miként hat a hatha jóga gyakorlás az agyunkra és az elménkre.
  • 9. alkalom: Amennyibe a hatha jóga a mi utunk, miként lehet elérni a tökéletes harmóniát a Jóga gyakorlásával. (“Csak azért mert valaki nem a mi utunkat járja, nem biztos, hogy el van tévedve.” – Őszentsége a XIV. Dalai Láma)

Na, erre várlak benneteket szeretettel,

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

UI: Helyszín, árak, időpont itt bővebben

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Jóga
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

2 Responses to A komolyan kezdő Hatha Jóga tanfolyam tematikája…

  1. Visszajelzés: Őszi és Téli Programok: Jóga kezdőknek, komolyan kezdőknek… | Bhakti Kutir

  2. Visszajelzés: Szeptember hónap főbb eseményei és spirituális napjai… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .