A hét Ájurvédikus receptje: Hűsítő ital a nagy melegekre! Édes lasszi, sós lasszi, gyümölcsös lasszi, kerek lasszi, mogyorós lasszi, tejes lasszi, ét lasszi…

lassiIndiában a lasszi mágikus, sőt spirituális hírnévnek örvend. Pár éve még a hatalmas HSBC bank is azzal hirdette magát, hogy mindenhol ott vannak és mindenhol értik a helyi kultúrát, hogy amikor a lengyel cég megzavarodik, hogy miért vesznek óriási tételekben felülnyitott mosógépeket Indiába, akkor ők egyből felmérték, hogy természetesen lasszi készítésre.

De, hogy ne csigázzalak benneteket az öröké valóságig, a lasszi egy joghurtos ital.

Van sós és édes lasszi, és könnyű és nehéz lasszi! A lasszi ősreceptje a fele tej, fele joghurt. Általában ez az édes lassziknál alkalmazott, és bármi mehet bele. Mondjuk a mangó lasszi az, ami szinte már vallásos buzgalommal van készítve és fogyasztva. Tehát fele tej, fele joghurt, cukor és mangó püré, amit szinte minden keleti étel boltban lehet kapni itthon is. Mondjuk konzervben

De, ami igazán hűsítő az a sós lasszi és fele joghurt, fele víz formában. Az adalék természetesen fekete só és őrölt római kömény, de lehet rendes sóval is csinálni, ha valaki még nem kapott rá a fekete só ízére.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus kultúrtudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák, Ájurvédikus/Vegás Főzőcske, Blog/Gasztro Blog, Gasztro Blog Vegáknak
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük