Akinek nem inge, ne vegye magára, azaz védekezés a Mrityu Jógás napokra…

jagannathnrisimha

dzsagannáth a világ ura, még az előző teremtésbéli formájában, mint naraszimha a védelmezés istensége…

A mostani Péntek, Szombat, Vasárnap is egy 3 napos zsinórban halál jógás fieszta lett, és akkor le is írnám a tuti védelmezéses mantrát.

De előtte bemutatom nektek, ennek a mantrának a hátterét. Hangsúlyoznám, hogy ez az én spirituális megközelítésem a témához, és hogy az én megközelítésem csak egyike a soknak, ha bejön nektek is váljék egészségetekre.

Mint már tudjátok az eredeti Bhakti Kutirt 1902-ben alapították Puriban, amit Dzsgannáth Purinak is szoktak hívni, mert az ott álló templom, abszolút meghatározója annak a kis városkának. Puri India négy legszentebb városának egyike, úgy mond a keleti spirituális kapuja Indiának, és az egész szubkontinens egyik legfontosabb zarándokút célpontja.

A Védák azt írják le, hogy az előző teremtést követő pusztulás Purit nem érintette, mert mint hely annyira szent, hogy már felülemelkedett a materiális léten, tehát nem pusztul el, és öröké tart. (Az indiai kultúra abban hisz, hogy az idő és az univerzum egy ciklikus rendben működik, tehát mindent megteremtett entitás elpusztul, de aztán újra teremtődik.)

Így a városka közepét és lényegét jelentő templom is az előző teremetésből való, és így az ott álló Krisna szobrocskák is, már ott voltak az előző teremtésben is, ezért lett a neve a templom komplexumnak, hogy Dzsagannáth, mert az szimplán azt jelenti, hogy „A Világ Ura”.

Ebben a teremtésben a fő Istenség Krisna, de az előző teremtésben a fő Istenke Naraszimha volt, a védelmezés Istensége. A mai napig, amikor a Puri Dzsagannáth templomban újra avatják az Istenke szobrocskákat, kb. 1 tonnásak és van Belőlük 4 db, a beavatás fő rítusa az, hogy egy Naraszimha mantrát elmondanak 20 ezerszer.

Szóval ennek a mantrának az a háttere, hogy már az előző teremtéskor is használták, és az előző teremtés fő Istenségének szólt, a mi esetünkben pedig a legjobb önvédelmi mantra a Mrityu, azaz halál jógák ellen. Napi 108 ismétlést javasolnék nektek, mint a Bhakti Kutir asztrológusa.

És akkor a várva várt mantra…

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

One Response to Akinek nem inge, ne vegye magára, azaz védekezés a Mrityu Jógás napokra…

  1. Visszajelzés: Ma is és holnap is Mrityu Jóga van/lesz, azaz halál bolygóállás asztrológiailag… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük