A Bhakti Kutir November havi esemény naptárja…

November 2-3: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

shayana-murti

November 5-6: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

November 8: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve. Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

November 10-11: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve. 11-én, Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

November 10-én, Ájurvéda előadás: 17.30-19.00. A Vata, a Pitta és a Kapha alfajai. Mire hajalmosít minket az egyedi alkatunk.

November 12: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

November 12 és 19-én, Vasztu Shásztra, az ősi indiai térrendezés tudomány és művészete. 2 alkalmas előadás sorozat. Szombatonként 10 órától 13 óráig.

November 14: Telihold, az Istennek felébrednek 4 hónap alvás után.

November 15: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve. A Katyayani hónap kezdete.

November 16: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

November 17: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

November 21: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

November 25: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve. Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

November 27: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

November 29: Újhold.

November hónap ájurvédikus receptje: A szív hónapja. Sok népi gyógyászat ajánlja a fokhagymát, a galagonyát és/vagy egyszerűen a mediterrán jellegű táplálkozást, de az Ájurvéda azt mondja, hogyha amúgy is rendszeresen sportolunk, akkor pl. a napi 2 db banán mézzel talán az egyik leghatékonyabb szívműködést segítő kúra, de ha már van apropója annak, hogy komolyabban foglalkozzunk a szívünk egészségével, akkor az Arjuna nevezetű gyógynövény lenne az ideális kezelés.

Om Tat Sat

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Ájurvédikus Készítmények, Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük