A Bhakti Kutir November havi esemény naptárja…

November 2-3: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

shayana-murti

November 5-6: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

November 8: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve. Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

November 10-11: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve. 11-én, Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

November 10-én, Ájurvéda előadás: 17.30-19.00. A Vata, a Pitta és a Kapha alfajai. Mire hajalmosít minket az egyedi alkatunk.

November 12: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

November 12 és 19-én, Vasztu Shásztra, az ősi indiai térrendezés tudomány és művészete. 2 alkalmas előadás sorozat. Szombatonként 10 órától 13 óráig.

November 14: Telihold, az Istennek felébrednek 4 hónap alvás után.

November 15: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve. A Katyayani hónap kezdete.

November 16: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

November 17: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

November 21: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

November 25: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve. Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

November 27: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

November 29: Újhold.

November hónap ájurvédikus receptje: A szív hónapja. Sok népi gyógyászat ajánlja a fokhagymát, a galagonyát és/vagy egyszerűen a mediterrán jellegű táplálkozást, de az Ájurvéda azt mondja, hogyha amúgy is rendszeresen sportolunk, akkor pl. a napi 2 db banán mézzel talán az egyik leghatékonyabb szívműködést segítő kúra, de ha már van apropója annak, hogy komolyabban foglalkozzunk a szívünk egészségével, akkor az Arjuna nevezetű gyógynövény lenne az ideális kezelés.

Om Tat Sat

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Ájurvédikus Készítmények, Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük