A 2014-es nyár oktatás programja a Bhakti Kutirban: Asztrológia, Shiatsu, Ájurvéda, Tai Chi, és még sokan mások…

DSCF3808Azt tervezzük, hogy idén ősszel picit elmennénk Ázsiába (ami végül is lehet bármennyi idő, mert 20-25 év elég kevés Ázsiába, ahol repül az idő, de ez persze csak vicc volt), de addig is szeretnék még egy-két dolgot átvenni veletek. Ugye most már 3. éve megy a jelenlegi asztrológiás csoport, így bizony 3 éve nem kezdtünk Védikus Asztrológia oktatásba, de most fogunk! Szóval, íme a listánk, és sok szeretettel várlak benneteket.

Védikus Asztrológia: Ha 2 hetente találkozunk 3 órára, akkor az alapokat le tudjuk fektetni, és ez lenne a fontos. A Védák az asztrológiát tartják a Védák szemeinek, mert ezzel a tudománnyal könnyedén bele láthatunk a múltba, a jelenbe és a jövőbe is.

Így 6-7 alkalomból el tudunk majd jutni arra a szintre, hogy teljesen tisztában legyünk az asztrológia működésének rendszerével. Amin keresztül ráláthatunk az idő 3 faktorára, a múltra és arra, ami eljutatott minket a jelen helyzetbe a születési képletből, a jelenre a kérdő horoszkóp rendszeréből (prasna asztrológia), és hogy rálássunk, de befolyásolni is tudjuk a jövőt a muhurta asztrológiával és azáltal, hogy előre ki tudjuk választani a megfelelő időpontot minden feladatra, eseményre és életszakaszra.

Taoista hosszúbot gyakorlatok: A Taoista Jógát gyakorló szerzetesek gyakran választottak remete életet, és a hegyekbe elvonulva, az erdők mélységében végezték testi és lelki gyakorlataikat. A Taoista remeték alapvető kelléke volt a hosszúbot. Vándorbotként is használták, de önvédelmi fegyverként is, az erdők mélyén élő vadállatokkal szemben, és a banditák ellen is.

A Bhakti Kutirban tanított hosszúbot gyakorlatok egy 24 gyakorlatból álló sorozat. A gyakorlatok hatása főként az ízületekre hat. Hajlékonyabbá és ruganyosabbá teszi a vállakat, a csípőt és a gerincet. Amit legelőször vesz észre az ember, hogy hihetetlenül megnő az ízületek mozgás tartománya, így még a legkötöttebb emberek is könnyedén végezhetik a gyakorlatokat.

Minden korosztálynak ajánlott a gyakorlatok elsajátítása, amit az olajos jógák után szoktunk lehetőleg szabadtéren elvégezni, hogy legyen elég helyünk a botok forgatására.

Shiatsu: Ősi tradicionális Japán fizioterápia: Ez a kurzus a szokásos menetben fog lezajlani, 5 hétvége alatt. A teljes tanfolyam menetét itt el lehet olvasni, árastul, mindenestül.

Ájurvéda alaptanfolyam: Ez a kurzus is már tradíció a Bhakti Kutirban, így mondhatom, hogy a szokásos módon havonta egy alkalommal találkozunk, Pénteken 17 és 20 óra között.

Ide kattintva a teljes oktatás menetet el tudjátok olvasni…

Tai Chi: Most Májusban kiderült, hogy ha hetente 2 alkalommal találkozunk, akkor 8 óra folyamán igen csak kényelmesen meg lehet tanulni azt a 24 lépéses forma gyakorlatot, amit nálunk a Kutirban meg lehet. Szóval Szeptemberben hetente 2-szer, Tai Chi a parkban. Kedden és Csütörtökön 18 órától a Feneketlen tónál, találkozás a Budai Park Színpad lépcsőinél, a Hotel Flamenco-val szemben.

Ide kattintva tudsz bővebben a Tai Chiról és az árakról olvasni…

Taoista Jóga: Ez egy 14 hetes kurzus, aminek célja az, hogy a szervezetünket teljesen regenerálja. Most már mondhatom, hogy tradíció a Kutirban, hogy ezt a kurzust Szeptembertől Karácsonyig szoktuk közösen átvenni, de most erre nem lesz időm. A terv az, hogy 2 heti adagot veszünk át minden alkalommal, amikor találkozunk, és így 7 hét alatt megtanulhatjuk az egész folyamatot, de természetesen, ha csináljuk is, akkor 14 hét alatt fogjuk végig csinálni az anyagot, csak már a 7. találkozónkra le lesz írva a füzeteitekbe, az egész a végéig.

Ha bővebben olvasnál erről a rendszerről és a Taoista Jóga gyakorlatok hatásairól, katt ide…

Ismétlők a kurzusokon, egyharmad áron vehetnek részt!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Ájurvédikus/Vegás Főzőcske, Bhakti Kutir, Shiatsu, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

3 Responses to A 2014-es nyár oktatás programja a Bhakti Kutirban: Asztrológia, Shiatsu, Ájurvéda, Tai Chi, és még sokan mások…

  1. Visszajelzés: Július 3-án újra lemegy az Asztrológia tanfolyam első órája, hogy még lehessen csatlakozni a tanfolyamhoz… | Bhakti Kutir

  2. Visszajelzés: Július 19-20-án kezdünk a Zen Shiatsu tanfolyammal… | Bhakti Kutir

  3. Erika szerint:

    Hari! Azt mikor tudhatjuk meg, hogy mehetünk-e a talizmánkészítésre? 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük