Bhakti Kutir Bindhu: Frontkezelés az Ájurvédában…

hibiscus

egyébként a hibiszkusz a magas vérnyomásra is kiválóan hat…

Természetesen nekem meg van a saját kis Hindu elképzelésem arról, hogy miért furcsább mostanság az időjárás, ami még a jégkorszakokat, és a felmelegedésekre is ad magyarázatot, de ettől eltekintve is érezhető, hogy az évszakok is össze vannak keveredve, meg minden más is.

(egy kis vigasztalás és asztrológiai magyarázat a rossz időkre… )

Az Ájurvéda szemszögéből nézve a frontok zavart okoznak a szervezetünkbe, lásd a következményekként fellépő rossz közérzetet, és természetesen ott vannak azok is, akik kifejezetten érzékenyek a fronthatásokra.

Így az Ájurvédában a bevett eljárás az, hogy nyugtató hatású teát kellene szürcsölgetnünk, ami rendezi a felzaklatott szervezetünket.

Borsmenta, citromfű, hibiszkusz mind jó lehet!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .