Bhakti Kutir Bindhu: Frontkezelés az Ájurvédában…

hibiscus

egyébként a hibiszkusz a magas vérnyomásra is kiválóan hat…

Természetesen nekem meg van a saját kis Hindu elképzelésem arról, hogy miért furcsább mostanság az időjárás, ami még a jégkorszakokat, és a felmelegedésekre is ad magyarázatot, de ettől eltekintve is érezhető, hogy az évszakok is össze vannak keveredve, meg minden más is.

(egy kis vigasztalás és asztrológiai magyarázat a rossz időkre… )

Az Ájurvéda szemszögéből nézve a frontok zavart okoznak a szervezetünkbe, lásd a következményekként fellépő rossz közérzetet, és természetesen ott vannak azok is, akik kifejezetten érzékenyek a fronthatásokra.

Így az Ájurvédában a bevett eljárás az, hogy nyugtató hatású teát kellene szürcsölgetnünk, ami rendezi a felzaklatott szervezetünket.

Borsmenta, citromfű, hibiszkusz mind jó lehet!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük