2023. március havának főbb spirituális és asztrológiai napjai…

Március 2: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Március 3: Mritju Jóga, bármibe is kezdenénk ezen a napon nehézségekbe fogunk ütközni.

Március 5: Siva napja, a naplementekor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Március 7: Gaura Purnima és a Holi fesztivál napja és még Sziddha jóga nap is, tehát bármibe is kezdünk törekvéseink könnyebben célt érnek. Valamint 10 milliószoros nap a tibeti kalendáriumban.

Március 11: Sziddha Jóga, tehát bármibe is kezdünk törekvéseink könnyebben célt érnek.

Belevágunk egy elképesztő Taoista Jóga tanfolyamba. Ez egy 14 hetes program, de mi 4 egymást követő szombaton fogjuk majd leírni a teendőket, tehát csak 4x találkozunk, de a 4. alkalomra minden gyakorlatot lefogunk írni. Napi 15-20 percnyi gyakorlásra kell készülni és minden héten kell majd fizikai, meditációs és légző gyakorlatokat is!

Március 15: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, tegyünk az egészségünkért! Mritju Jóga, bármibe is kezdenénk ezen a napon nehézségekbe fogunk ütközni.

Március 16: Mritju Jóga, bármibe is kezdenénk ezen a napon nehézségekbe fogunk ütközni.

Március 18: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Március 19: Siva napja, a naplementekor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Március 21: Újhold.

Március 22: Ugadi, vagyis a Dél-indiai újév. A dél-indiai spirituális tradíciókban ezen a napon ünneplik az újévet. Ezen a napon olajos fürdőt vesznek, magyarán átmasszírozzák magukat nagyon sok olajjal és kiülnek a napra, valamint a tavaszi méregtelenítés célzatával ezen a napon szoktak elkezdeni neem-et szedni.

Március 25: Sziddha Jóga, tehát bármibe is kezdünk törekvéseink könnyebben célt érnek.

Március 28: A szent Jamuna folyó napja! Ezen a napon ünneplik meg azt, hogy a Jamuna folyó alá szállott e világba. Egyébként a Jamuna folyó Istennője a Nap Isten gyermeke, és az Ő fivére Jama, a Halál Ura.  A Bhakti kultúrában a Jamuna folyó rendkívül fontos szerepet tölt be, mert míg a Gangesz a megtisztulás és a rituálék folyója, addig a Jamuna a kegyelet és szeretettel kapcsolatos áldások helyek.

Március 29: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, tegyünk az egészségünkért! Mritju Jóga, bármibe is kezdenénk ezen a napon nehézségekbe fogunk ütközni.

Március 30: Ráma király, a Rámajána főhősének születésnapja! Az év egyik legkiválóbb  napja a Nap Yantrájának kinyomtatására.

Om Tat Sat

Baktai Ádám keletkutató, a keleti kultúrtudományok szakértője

 

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Horoszkóp, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük