2021. Április hónap főbb asztrológiai és spirituális napjai…

Április 1: Mrityu Jóga, bármi újba kezdünk az nehézségre van ítélve.

Április 2: Sziddha Jóga, bármibe kezdünk az sikerre van ítélve.

Április 4: Gyógyító Buddha nap, ezen a napon feltétlen tegyünk az egészségünkért.

Április 7: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Április 9: Siva napja, a napnyugtakor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Április 11: Újhold.

Április 12: Ugadi vagy Gudi Padwa, ami nem más mint a Dél-indiai Újév. Ettől a naptól kellene elkezdenünk neem készítményeket fogyasztani, hogy sikeresen ki tudjuk méregteleníteni a szervezetünket.

Április 13: Mrityu Jóga, bármi újba kezdünk az nehézségre van ítélve.

Április 14: Sziddha Jóga, bármibe kezdünk az sikerre van ítélve.

Április 17-19: Mrityu Jóga, bármi újba kezdünk az nehézségre van ítélve.

Április 18: Jamuna napja. India egyik legszentebb folyójának napja. Ezen a napon ünneplik meg azt, hogy a Jamuna folyó alá szállott e világba. Egyébként a Jamuna folyó Istennője a Nap Isten gyermeke, és az Ő fivére Jama, a Halál Ura.  A Bhakti kultúrában a Jamuna folyó rendkívül fontos szerepet tölt be, mert míg a Gangesz a megtisztulás és a rituálék folyója, addig a Jamuna a kegyelet és szeretettel kapcsolatos áldások helye.

Április 20: Sziddha Jóga, bármibe kezdünk az sikerre van ítélve. Gyógyító Buddha nap, ezen a napon feltétlen tegyünk az egészségünkért.

Április 21: Ráma Király születésnapja, aki a Rámajána eposz főhőse, Krisna egyik inkarnációja. Gyógyító Buddha nap, ezen a napon feltétlen tegyünk az egészségünkért.

Április 22-23: Sziddha Jóga, bármibe kezdünk az sikerre van ítélve.

Április 23: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Április 25:  Siva napja, a napnyugtakor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Április 26: Hanumán napja. Telihold.

Április 27: Mrityu Jóga, bármi újba kezdünk az nehézségre van ítélve.

Április 28: Sziddha Jóga, bármibe kezdünk az sikerre van ítélve.

Ájurvédikusan az április hónap kiváló hormon háztartásunk harmonizálására. Így hölgyeknek a Shatavari-t ajánlanám, egy egyszerű indiai spárgaféle gyökerét, ami abszolút harmonizálja az összes hormon funkciót, fiúknak pedig az Ashwagandhát, ami egy kiváló erősítő és stresszoldó is egyben. De egyébként mindkét szer alkalmazható vica versa is, mert az Ashwagandha jót tesz a hölgyeknél, a stresszoldó hatásai végett, a Shatavari pedig jó az uraknak, kifejezetten a spermaszám gyarapodás érdekében.

Valamint férfiaknak azt tudni kell, hogy az Ashwagandha, főként tavasszal, komolyabban fickósít is, ha valami savassal vesszük be!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus kultúrtudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Ájurvédikus Készítmények, Védikus Asztrológia, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük