2020, Március hónap esemény naptára és főbb spirituális napjai…

Március 1: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Március 2: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Március 3: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve. Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, tegyünk az egészségünkért!

Március 5: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Március 6: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől. 17 órakor „Az egészség 3 alap pillére” Ájurvéda előadás a Bartók Béla út 30 alatt. Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Március 7: Siva napja, a naplementekor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Március 9: Gaura Purnima és a Holi fesztivál napja. Valamint az év első Dharmachakra napja, vagyis 10 milliószoros nap a tibeti kalendárium szerint. Reggel 6 órakor találkozunk egy közös tűzceremóniára a Kamalában.

Március 10: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Március 11: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Március 15: Újfent egy ismétlődő nap a Védikus Kalendáriumban, amikor a Vasárnap egybeesik azzal, hogy az Új- vagy Telihold után 7 csillagászati nappal vagyunk. Ez a nap kiváló arra, hogy tegyünk az egészségünkért. Nagyon-nagyon kiváló nap.

Március 16: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, tegyünk az egészségünkért!

Március 19: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Március 20: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Március 21: Siva napja, a naplementekor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Március 24: Újhold.

Március 25: Ugadi vagy Gudi Padwa, a Dél-indiai Újév. A dél-indiai spirituális tradíciókban ezen a napon ünneplik az Újévet. Ezen a napon olajos fürdőt vesznek, magyarán átmasszírozzák magukat nagyon sok olajjal és kiülnek a napra, valamint a tavaszi méregtelenítés célzatával ezen a napon szoktak elkezdeni Neem leveleket enni. Újév, új élet!

Március 27: „Az Ájurvéda fiatalító kúrái” előadás 17 órakor. A Bartók Béla út 30 alatt.

Március 28: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Március 31: A szent Jamuna folyó napja! Ezen a napon ünneplik meg azt, hogy a Jamuna folyó alá szállott e világba. Egyébként a Jamuna folyó Istennője a Nap Isten gyermeke, és az Ő idősebb fivére Jama, a Halál Ura.  A Bhakti kultúrában a Jamuna folyó rendkívül fontos szerepet tölt be, mert míg a Gangesz a megtisztulás és a rituálék folyója, addig a Jamuna a kegyelet és szeretettel kapcsolatos áldások helye.

Az éves méregtelenítési rendszerben a márciusi és április hónapok a hormon háztartásunkhoz kötődő szakasz, az Ájurvéda erre a 2 hónapra a Shatavari fogyasztását ajánlja a hölgyeknek, és az Ashwagandha szedését az uraknak.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
Kategória: Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .