2020, Március hónap esemény naptára és főbb spirituális napjai…

Március 1: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Március 2: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Március 3: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve. Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, tegyünk az egészségünkért!

Március 5: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Március 6: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől. 17 órakor „Az egészség 3 alap pillére” Ájurvéda előadás a Bartók Béla út 30 alatt. Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Március 7: Siva napja, a naplementekor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Március 9: Gaura Purnima és a Holi fesztivál napja. Valamint az év első Dharmachakra napja, vagyis 10 milliószoros nap a tibeti kalendárium szerint. Reggel 6 órakor találkozunk egy közös tűzceremóniára a Kamalában.

Március 10: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Március 11: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Március 15: Újfent egy ismétlődő nap a Védikus Kalendáriumban, amikor a Vasárnap egybeesik azzal, hogy az Új- vagy Telihold után 7 csillagászati nappal vagyunk. Ez a nap kiváló arra, hogy tegyünk az egészségünkért. Nagyon-nagyon kiváló nap.

Március 16: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, tegyünk az egészségünkért!

Március 19: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Március 20: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Március 21: Siva napja, a naplementekor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Március 24: Újhold.

Március 25: Ugadi vagy Gudi Padwa, a Dél-indiai Újév. A dél-indiai spirituális tradíciókban ezen a napon ünneplik az Újévet. Ezen a napon olajos fürdőt vesznek, magyarán átmasszírozzák magukat nagyon sok olajjal és kiülnek a napra, valamint a tavaszi méregtelenítés célzatával ezen a napon szoktak elkezdeni Neem leveleket enni. Újév, új élet!

Március 27: „Az Ájurvéda fiatalító kúrái” előadás 17 órakor. A Bartók Béla út 30 alatt.

Március 28: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Március 31: A szent Jamuna folyó napja! Ezen a napon ünneplik meg azt, hogy a Jamuna folyó alá szállott e világba. Egyébként a Jamuna folyó Istennője a Nap Isten gyermeke, és az Ő idősebb fivére Jama, a Halál Ura.  A Bhakti kultúrában a Jamuna folyó rendkívül fontos szerepet tölt be, mert míg a Gangesz a megtisztulás és a rituálék folyója, addig a Jamuna a kegyelet és szeretettel kapcsolatos áldások helye.

Az éves méregtelenítési rendszerben a márciusi és április hónapok a hormon háztartásunkhoz kötődő szakasz, az Ájurvéda erre a 2 hónapra a Shatavari fogyasztását ajánlja a hölgyeknek, és az Ashwagandha szedését az uraknak.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
Kategória: Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük